Aperol Spritz IJs

By 19 augustus 2018Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 liter ijs:

  • 305 milliliter gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 1 sinaasappel
  • 75 milliliter Aperol
  • 75 milliliter prosecco
  • 250 milliliter opgeklopte slagroom

Bereidingswijze

Hét ideale zomer- en terrasdrankje uit Noord-Italië is roomijs-vorm! Aperol wordt normaal geserveerd in de mix met Prosecco en bruisend water. Beter bekend als Aperol Spritz. De Aperol Spritz-trend heeft wereldwijd heel wat landen veroverd en is ook populair in Nederland.  Redenen genoeg voor SterkInDeKeuken om ermee aan de slag te gaan!

Stap 1
Roer in een kom de gecondenseerde melk, mascarpone en sinaasappelrasp tot één geheel.

Stap 2
Voeg de Aperol en de prosecco toe. Roer goed en spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.

Stap 3
Giet in een vorm, strijk glad en plaats een nacht  in de vriezer voor het beste resultaat.

Stap 4
Serveer dit heerlijke ijs met een schijfje sinaasappel.

 

IJslepel nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Laat een reactie achter