BBQ Ananas Captain Morgan

By 2 september 2018Diner

Ingrediënten

Goed voor ongeveer 10 ananasschijven:

  • 1 ananas
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram geraspte kokos
  • 30 milliliter captain morgan (of andere rum)
  • 20 gram suiker
  • 6 bitterkoekjes
  • 1 limoen
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • 1 handje lavendel (optioneel)

Bereidingswijze

Onze laatste video van de zomerspecials: Gegrilde ananas van de barbecue gemarineerd in kokosmelk en Captain Morgan. Gegrilde ananas is de perfecte afsluiter van een geslaagde barbecue!

Stap 1
We gaan eerst alles klaarzetten in de komende 3 stappen.

Stap 2
Meng de kokosmelk met de rasp van de limoen, sap van de limoen en de Captain Morgan (of andere rum). Zet apart.

Stap 3
Meng de bruine basterdsuiker met de pimentkruiden. Zet ook dit even apart.

Stap 4
Meng de mascarpone met de suiker en de bitterkoekjes.

Stap 5
Nu zijn we klaar om de ananas barbecue-klaar te maken. Schil de ananas en snijd de bruine ‘ogen’ eruit. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 centimeter. Snijd met behulp van een mes de kern uit de plakken ananas.

Stap 6
Dip de plakken ananas in het kokosmengsel. Wentel het vervolgens in de bruine basterdsuiker en piment. Grill de ananas aan beide kanten op de barbecue.

Stap 7
Wellicht klinkt het wat gek, maar plaats een koekenpan op het rooster en rooster de geraspte kokos goudkleurig.

Stap 8
Serveer de gegrilde ananas met de geroosterde kokosrasp, de mascarpone-bitterkoekjes crème en optioneel wat lavendel.

 

Ananassnijder, rasp of houtskool bbq nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Laat een reactie achter