Turkse Pizza zelf maken

By 1 oktober 2018Diner, Lunch

Ingrediënten

Turkse Pizza

Voor 2 Turkse Pizza’s:

  • 100 gram gehakt
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 handje peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • halve rode paprika
  • snuf zout
  • snuf peper
Vulling
  • 10 cherrytomaatjes
  • kwart krop ijsbergsla
  • kwart komkommer
  • turkse knoflooksaus van Yildriz

Bereidingswijze

Turkse Pizza is toch wel één van onze favorieten als het aankomt op een avondje Thuisbezorgd. Je kan het ook gewoon zelf maken en helemaal naar jouw hand zetten. In dit recept gaan we uit van een Turkse Pizza met salade, maar je kunt natuurlijk gewoon variëren met je vulling.

Turkse Pizza

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 2
Rasp (mits scherp) de paprika, rode ui en de tomaat zo fijn mogelijk. Dit kan ook met een mes of met een keukenmachine. Voeg de fijngesneden peterselie, een geperste knoflookteen, peper, zout, het gehakt en de sambal oelek hieraan toe. Meng dit goed en verdeel over de wraps. Druk dit goed aan.

Stap 3
De Turkse pizza’s mogen nu ongeveer 8 minuten in de oven. De pizza’s mogen best een beetje krokant worden, maar niet teveel. Anders wordt het oprollen een stuk lastiger.

Vulling

Stap 1
Snijd de cherrytomaatjes door de helft, de komkommer in blokjes en de ijsbergsla fijn. Beleg de warme Turkse Pizza’s met de groenten en de Turkse knoflooksaus en rol op.

Stap 2
Je kan de Turkse Pizza gemakkelijker eten als je deze inrolt in aluminiumfolie.

 

Rasp of pizza bakplaat nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Laat een reactie achter