Panna Cotta Licor 43 Baristo

By 8 oktober 2018Diner

Ingrediënten

Voor 2 grote of 4 kleine panna cotta’s:

Siroop
  • 100 milliliter sterke koffie
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel Licor 43 Baristo
Panna Cotta
  • 300 milliliter slagroom
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 100 milliliter koude sterke koffie
  • 4 eetlepels Licor 43 Baristo
  • 80 gram rietsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillemerg

Bereidingswijze

Ken jij de nieuwe Licor 43 Baristo al? Wij zijn dol op de originele versie en waren erg benieuwd naar de nieuwe Baristo. De smaak is zo zacht. Iets dat naar koffie smaakt doet het overigens altijd goed bij ons. Deze panna cotta is een voorbeeld dat je de nieuwe likeur uitstekend in de keuken kan gebruiken!

Siroop

Stap 1
Giet de hete koffie over de suiker en meng het zodat de suiker oplost. Voeg de Licor 43 Baristo toe. Zet weg en laat het afkoelen.

Panna Cotta

Stap 1
Week de gelatine voor 10 minuten in koud water.

Stap 2
Meng de slagroom, halfvolle melk, Licor 43 Baristo en de koude koffie in een maatbeker. Verhit een kwart van dit mengsel op laag vuur. Voeg de rietsuiker toe en laat het oplossen. Haal de pan van het vuur. Laat de gelatine uitlekken en voeg toe. Roer door tot de gelatine is opgelost. Voeg de vanillemerg en de rest van de maatbeker toe.

Stap 3
Verdeel het mengsel over de glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Stap 4
Voor het serveren bedek je de bovenkant van de panna cotta’s met de siroop.

Laat een reactie achter