Fruitkerstboom met chocoladefondue

By 10 december 2018 Diner

Ingrediënten

Fruitkerstboom
  • 6 mandarijnen
  • 2 kiwi’s
  • 1 mango
  • 250 gram bramen
  • 125 gram rode bessen met takje
  • 1 tros blauwe druiven
  • 1 tros witte druiven
  • poedersuiker
Chocoladefondue
  • 200 gram melkchocolade
Benodigdheden
  • 1 piepschuim kegel 27 centimeter hoog (te koop bij een hobbywinkel)
  • 1 waxinelichtje
  • fondueset
  • veel cocktailprikkers

Bereidingswijze

Deze fruitkerstboom ziet er toch geweldig uit? Je kan hem als dessert serveren met een chocoladefondue. Ga jij deze fruitkerstboom maken?

Fruitkerstboom

Stap 1
Zet de piepschuim kegel direct op het servies waarmee je de kerstboom wilt serveren.

Stap 2
Verwijder de schil van de mandarijnen en haal de partjes los. Snijd de kiwi zigzaggend over de breedte tot aan het midden. Als je helemaal rond bent, kun je twee delen van elkaar halen. Snijd één kant van de mango als een kerstster. De rest van de mango kan je in blokjes snijden. Haal de druiven los van de tros.

Stap 3
Werk van onder naar boven. Prik één voor één de cocktailprikkers in het piepschuim en wissel vervolgens de verschillende soort fruit af. De rode bessen met takjes kan je over de cocktailprikkers heen hangen. Een mooie verdeling zorgt voor het mooiste resultaat. Steek onderin de mangoster een cocktailprikker en zet hem als een piek bovenop de kerstboom.

Stap 4
Bestuif de kerstboom met poedersuiker.

Chocoladefondue

Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie. Zet een brandend waxinelichtje in de fondueset. Giet hier de chocolade in. Roer de chocolade regelmatig door om verbranding te voorkomen. Melkchocolade verbrandt namelijk al bij 45 graden.

Laat een reactie achter