Cinnastix a lá Domino’s

By 28 januari 2019 november 9th, 2019 Tussendoortjes

Ingrediënten

Brooddeeg
  • 250 gram bloem
  • 150 milliliter melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 3,5 gram gist
Topping
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eigeel
Vanille Icing
  • 100 gram poedersuiker
  • 25 milliliter melk
  • 0,5 vanilleboon
Benodigdheden
  • pizzasnijder
  • deegroller
  • bakplaat
  • kwastje
  • serveerglaasje voor de vanille icing

Bereidingswijze

Deze Cinnastix worden bij Domino’s gemaakt van restjes deeg. Superslim natuurlijk. Dat het restjes zijn, maakt het er niet minder lekker op. Dankzij dit recept kan je vanaf nu Cinnastix thuis maken.

Brooddeeg

Stap 1
Verwarm de melk op een laag vuurtje en smelt hierin de roomboter (laat de melk niet te heet worden!). Kneed vervolgens het deeg van dit mengsel, bloem, suiker, zout en gist. Blijf goed kneden totdat je een egaal en elastisch deeg hebt.

Stap 2
Dek het deeg af met folie en zet het op een warme plek weg. Wij zetten het bijvoorbeeld op de vensterbank waar de radiator aanstaat. Na een uur is het deeg qua formaat verdubbeld.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van het deeg een rechthoekig brood op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een pizzaroller in repen van 2 centimeter.

Topping

Stap 1
Smeer het brood met een kwastje in met eigeel. Meng de suiker met de kaneel en verdeel over het brood.

Stap 2
Bak het brood 15 minuten in de oven.

Vanille Icing

Stap 1
Maak ondertussen de vanille icing door de melk met de poedersuiker te mengen. Spatel wat vanillemerg door de icing.

Stap 2
Breek het brood in de snedes en serveer met de vanille icing.

Een pizzasnijder of deegroller nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Doe mee met de conversatie 2 Reacties

  • Nahdie ter Haar schreef:

    Bedankt voor het recept! Op vrijdagavond kreeg ik plots kaboempts BENG tering zin in cinnastix.

    En zie daar, het recept is gevonden en tijd om te BAKKKEUUUUU!

    Doordat ik altijd netjes de regels volg en zeer zéér gehoorzaam ben heb ik nu super lekker cinnamon brood.

    Maar ook verbrande handen en een oven die 1,5 uur heeft staan ‘voorverwarmen’.

    Recept is goed hoor, maar ik zou dit puntje even toevoegen bij stap twee: niet gelijk je flikken erin stoppen als een imbeciel want dan verbrand je ze!

    Oja, en die oven hoeft pas aan als je deeg klaar is met rijzen.

    Oke, fijn weekend!

    Joejoe

    (Ik typ dit met verband om mijn handen want loeiend heet deeg krijg je ook niet zomaar van je tere handjes af)

    • SterkInDeKeuken schreef:

      Goeie tip wel, we gaan het erbij zetten! Je hebt de melk denk ik wat te heet laten worden.. het is de bedoeling dat de boter smelt. Maar natuurlijk niet dat het kokend heet wordt en je je vingers brand. Gelukkig is het eindresultaat super gelukt! 🙂 Fijn weekend!

Laat een reactie achter