Skip to main content

Pizza Hasselback Potatoes

Ingrediënten

Voor 2 Hasselback Potatoes:

  • 10 plakken pepperoni of chorizo
  • 6 eetlepels frito
  • 2 aardappels
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 scheutjes olijfolie
  • basilicum
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Je kan deze Pizza Hasselback Potatoes maken, wanneer je een keer iets anders met aardappels wil doen! Wij vullen ze traditioneel met pepperoni, tomatensaus en mozzarella, maar je kan ook je eigen topping verzinnen! Op zoek naar meer inspiratie voor het avondeten? Klik dan hier.

Uit de oven zijn de Pizza Hasselback Potatoes natuurlijk fantastisch, maar wist je dat je ze ook heel goed op de BBQ kan bereiden? De receptuur en bereidingswijze hiervoor vind je op Grillfun.nl. Hieronder gaan we verder met de bereidingswijze voor in de oven.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Doe net alsof je de aardappels in plakken snijd, maar stop net voordat je erdoorheen bent. Wij gebruiken twee spatels aan beide kanten van de aardappel, zodat we niet verder kunnen snijden dan de hoogte van de spatels.

Stap 3
Breng de aardappel op smaak met olijfolie, paprikapoeder, een snuf peper en een snuf zout. Bak 10 minuten in de oven, de aardappel zal wat open gaan staan. Verwarm de oven hierna tot 200 graden.

Stap 4
Vul elke gleuf met een halve plak pepperoni. Verdeel de frito over de bovenkant van de aardappel en bestrooi met mozzarella. Bak 5 a 10 minuten op 200 graden. Verleng de baktijd als de aardappel nog niet gaar is, dit kan je controleren door er een vork in te prikken. Het verlengen van de oventijd kan zomaar 10 minuten meer zijn, dit is volledig afhankelijk van de grootte van de aardappel of de soort aardappel. Een kruimige aardappel zal sneller gaar zijn dan een vastkokende aardappel.

Stap 5
Serveer met wat basilicum.