Ingrediënten

Voor 2 pizza’s:

Pizzabodem
  • 250 gram patentbloem
  • 150 milliliter water
  • 8 gram olijfolie
  • 6 gram zout
  • 3,5 gram gist
Topping
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 10 eetlepels barbecuesaus (niet op mayonaisebasis)
  • 2 kipfilets
  • 2 handjes mais
  • 1 paprika groen
  • 1 rode ui
  • peper
  • zeezout
Benodigdheden
  • weber master touch premium
  • weber pizzasteen
  • aanmaakblokjes
  • briketten

Bereidingswijze

Bij barbecueën denken veel mensen meteen aan vlees, maar je kunt ook prima pizza’s maken van de barbecue met behulp van een pizzasteen van Weber. Coolblue & Weber hebben ons namelijk gevraagd de Weber Master Touch Premium in combinatie met de Weber Pizzasteen te testen. Wij waren er vrij snel unaniem over eens dat we één van de lekkerste pizza’s moesten maken om onze volgers te inspireren: BBQ Chicken!

De Cordieriet Pizzasteen zorgt voor een lekker knapperige bodem en wordt snel heet. Tevens koelt de steen ook heel langzaam weer af. Ideaal, want eerlijk is eerlijk: elke pizza wordt snel koud. Als je de pizzasteen eronder laat tijdens het eten, blijft jouw pizza sowieso nog een kwartier goed heet.

De bakplaat is speciaal gemaakt voor Weber barbecues. Weber biedt ook andere accessoires aan, zoals een wok voor op de barbecue of een Sear Grate (een grill waarmee je mooie grillstrepen krijgt). De Sear Grate hebben wel als eens eerder gebruikt voor Tournedos van de BBQ. Beiden accessoires zijn echt een verrijking tijdens het barbecueën.

Onze BBQ Chicken pizza was onwijs knapperig geworden en ook de smaak was geweldig. Binnen 8 minuten bak je deze heerlijke pizza die dubbel naar BBQ smaakt! Wil je meer weten over de barbecue en de speciale pizzasteen die we hebben gebruikt? Bekijk dan hier de productpagina van Coolblue.

Advertisement

Stap 1
Laat de keukenmachine met deeghaak op een rustige stand draaien. Giet het zout en het water in de mengkom. Voeg vervolgens 1/3 van de bloem toe. Als dat is opgenomen kan de gist en de olijfolie erbij. Is dit goed gemixt? Dan kan je de rest van de bloem toevoegen. Kneed het deeg minimaal vijf minuten. Maak een theedoek vochtig en leg over de mengkom. Zet de mengkom weg op een warme plek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 2
Kook de kipfilet in 10 minuten gaar in kokend water. Laat wat afkoelen en scheur de kipfilet dan in kleine stukjes. Maak op smaak met 1/5 van de hoeveelheid barbecuesaus. Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in ringen. Zet de rest van de ingrediënten klaar om de pizza te beleggen.

Stap 3
Haal het deeg uit de mengkom. Verdeel in twee delen en plaats het op een schoon oppervlak met een fijn laagje bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een diameter van 30 centimeter. Wrijf de pizza’s in met de resterende barbecuesaus. Beleg vervolgens op deze volgorde: versgemalen peper, zeezout, paprika, rode ui, mais, pulled chicken en geraspte mozzarella.

Stap 4
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in de rondte aan de buitenkant van de barbecue. Zorg ervoor dat het gedeelte onder de pizzasteen vrij is van briketten. Plaats de deksel op de barbecue en verhit tot minimaal 275 graden.

Stap 5
Gaar de pizza acht minuten op de pizzasteen. Wij adviseren een stukje bakpapier op maat te knippen en tussen de pizza en de pizzasteen te leggen. Dit is makkelijker met verplaatsen van de pizza.

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter