Pannenkoek Tagliatelle

By 15 juli 2019 Diner

Ingrediënten

Voor 1 grote portie:

  • 125 gram aardbeien
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram melkchocolade
  • 4 pannenkoeken

Bereidingswijze

Dit recept is het beste van twee culinaire werelden: Pannenkoeken & Tagliatelle. Voeg ze samen en je hebt een feestje. Zeker als je het serveert met gesmolten chocolade en verse Hollandse aardbeitjes.

Stap 1
Spoel de aardbeien af onder de kraan, halveer ze en verwijder de kroontjes als je dit wenst.

Stap 2
Smelt de pure chocolade en de melkchocolade apart van elkaar. Au bain-marie is hiervoor de beste methode. Zet een pan met water op de hittebron en verhit tot het water bijna kookt. Plaats een hittebestendige kom op de pan en smelt hierin langzaam de chocolade.

Stap 3
Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. In ons recept gebruiken wij een schudfles waarbij je alleen melk hoeft toe te voegen. Wij bakken onze pannenkoeken in roomboter aan beide zijden goudbruin.

Stap 4
Leg de pannenkoeken op elkaar en snijd er gelijkmatige ‘tagliatelle’ van. Echte Italiaanse tagliatelle is acht millimeter breed. Probeer deze breedte aan te houden. Hussel de tagliatelle door elkaar en leg als een vogelnestje op een bord. Verdeel de aardbeien over het bord en serveer met de gesmolten chocolade.

Pannenkoekenpan nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter