Frikandelbroodjes Speciaal

Ingrediënten

Voor 12 mini frikandelbroodjes:

Frikandelbroodjes
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 oven frikandellen
  • 1 losgeklopt eigeel
Speciaal saus
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels curry
  • 1 witte ui
Benodigdheden
  • bakpapier
  • kwastje

Bereidingswijze

Heb jij dat weleens… Dat je plots, uit het niets, opeens een goed idee hebt? Waarom dopen we onze frikandelbroodjes niet in speciaal-saus als je dit met normale frikandellen ook doet? Iets met een lampje boven je hoofd. Let’s do this!

Frikandelbroodjes

Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2
Haal de pakjes bladerdeeg en de frikandellen uit de vriezer en laat een klein beetje ontdooien. Snijd de frikandellen in 3 gelijke delen. Snijd de plakken bladerdeeg in de breedte doormidden en maak vervolgens 5 inkepingen aan de linkerkant. Leg eventueel een frikandel op het bladerdeeg om te kijken hoever je de inkepingen kan maken.

Stap 3
In tegenstelling tot normale frikandelbroodjes rollen we de frikandellen in het bladerdeeg zonder curry. Vouw de linkerkant over de frikandel en druk het bladerdeeg aan met een vork. Besmeer het bladerdeeg met eigeel. Bak de frikandelbroodjes in 20 minuten goudbruin.

Speciaal saus

Stap 1
Tijdens het bakken kan je de saus klaarzetten. Serveer de curry en de mayonaise met een gesnipperd uitje. Genieten geblazen!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter