Pizza Dip Rolls

By 26 augustus 2019 Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 12 Pizza Dip Rolls:

Pizza Dip Rolls
  • 200 gram champignons
  • 150 gram pizza kaas
  • 6 plakken truffelsalami
  • 5 eetlepels frito tomatensaus
  • 1 groot plak bladerdeeg
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1 eigeel
  • peper
  • zout
Dipsaus
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram kwark
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje bieslook

Bereidingswijze

Pizza-ingrediënten en bladerdeeg gaan perfect samen. Heb je het wel eens geprobeerd? Maak anders eens deze Pizza Dip Rolls. Je belegt bladerdeeg met de ingredienten, rolt het op en bakt het af in de oven. Extra lekker met de dipsaus waar we bekend om staan!

Pizza Dip Rolls

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Afspoelen met water is een no go! Snijd de paddestoelen in gelijke plakken en bak ze in wat olijfolie gaar.

Stap 2
Leg het bladerdeeg op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld een snijplank. Verdeel de frito tomatensaus over het bladerdeeg met behulp van een lepel. Breng de pizza op smaak met zout, peper en italiaanse kruiden.

Stap 3
Verdeel de gebakken champignons over de pizza. Zes plakken in de bovenste rij, vijf schakelsgewijs in de middelste rij en zes in de onderste rij. Neem de plakken truffelsalami en verspreid over de pizza. Doe hetzelfde met de geraspte kaas.

Stap 4
Rol het bladerdeeg voorzichtig op zonder te veel aan te drukken. Het gevaar bestaat dat de champignons door het bladerdeeg gaan steken. Probeer dit te voorkomen. Snijd de pizzarol in plakken van twee centimeter. Leg op de bakplaat en vorm het weer tot een mooie ronde vorm. Smeer met behulp van een kwastje in met eigeel. Bak de pizza dip rolls 18 minuten in de oven. Maak ondertussen de saus in de volgende stap.

Dipsaus

Stap 1
Meng de mayonaise en de kwark. Meng dit goed met geperste knoflook en fijngesneden bieslook.

Stap 2
Serveer de pizza dip rolls met de zelfgemaakte dipsaus.

Snijplank(en) nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter