Vlam Tosti’s zelf maken

By 28 oktober 2019 Lunch, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 tosti

Vlamtosti
  • 50 gram rundergehakt
  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken jonge kaas 48+
  • 1 theelepel sriracha hot chilli
  • 1 rode ui
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • teentje knoflook
  • ketchup
  • zout
Benodigdheden
  • grill of tosti-ijzer

Bereidingswijze

Je kent ze wel uit de voetbalkantine: vlamtosti’s! Ze zijn lekker, maar wat er allemaal in zit weten we niet. Wij weten wel hoe je deze pittige tosti’s thuis kan maken met verse ingrediënten. Lekker op een dag dat je ’s middags vrij bent.

Stap 1
Rul het gehakt gaar in een pan zonder vetstof. Gehakt is vet genoeg om het in haar eigen vet te bakken dus een vetstof toevoegen is bij gehakt rullen nooit nodig. Wanneer het gehakt bijna gaar is, is het tijd om gesnipperde rode ui en sriracha hot chilli toe te voegen.  Breng vervolgens ook nog op smaak met paprikapoeder, fijn zout en geperste knoflook.

Stap 2
Verwarm de grill. Leg de sneetjes brood op een snijplank. Beleg één boterham met een plak kaas. Schep het pittige gehakt erop en verdeel het mengsel over de kaas. Plaats een andere plak kaas erbovenop en maak de tosti compleet met de tweede boterham.

Stap 3
Verhit de vlamtosti’s in de grill tot de boterham goudbruin oogt en de kaas gesmolten is.  Serveer met ketchup of saus naar keuze.

Contactgrill / tosti-ijzer nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter