Mango Crumble Licor 43

By 4 november 2019 Diner

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Mango Crumble
  • 100 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 milliliter Licor 43
  • 75 gram koude ongezouten roomboter
  • 4 kokosbiscuitjes
  • 2 mango’s
  • 0,5 theelepel zout
Benodigdheden
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Wij zijn dol op appelkruimeltaart. Met die reden hebben wij 2 jaar terug weleens een recept gepubliceerd genaamd Apple Crumble Licor 43, appelkruimeltaart zonder bodem, met likeur. Door het dak! Iedereen op social media was lyrisch. Het kruimeldeeg kan eigenlijk op elk soort fruit wat je wenst. Gegarandeerd een geslaagd toetje. Zie hier de mango-versie: Mango Crumble Licor 43.

Stap 1
Ontdoe de mango van haar schil. Snijd het vruchtvlees van de pit en maak er vervolgens kleine blokjes van. Leg in de ovenschaal en maak lekker met een scheut Licor 43.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen de crumble van bloem, koude kleine blokjes roomboter, basterdsuiker en verkruimelde kokosbiscuitjes (wij gebruiken de Nizza-koekjes van Verkade). Een kruimeldeeg maak je met je vingertoppen. De koude boter neemt beetje bij beetje de overige ingrediënten op en zorgt ervoor dat het kruimels worden. Verdeel de kruimels over de mango.

Stap 3
Bak 30 minuten op 180 graden. Serveer met een blaadje munt.

Ovenschaal nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter