Gin-Tonic IJs

By 18 november 2019 Diner, Dranken

Ingrediënten

Voor 1 liter ijs

Gin-Tonic IJs
  • 305 milliliter gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 milliliter gin
  • 75 milliliter tonic
  • 1 limoen
Benodigdheden
  • ijslepel
  • keukenmachine of garde

Bereidingswijze

Gin-Tonic is weer helemaal terug van weggeweest. Laatste jaren wordt dit drankje onwaarschijnlijk veel besteld op de Nederlandse terrassen. Helaas vindt niet iedereen het even lekker. Hoe dan ook, dit recept voor Gin-Tonic IJs smaakt iedereen!

Stap 1
Rasp de schil van de limoen. Alleen het bovenste laagje, want het witte onder de schil is bitter. Roer in een kom de gecondenseerde melk, mascarpone en rasp van de limoen tot één geheel.

Stap 2
Voeg de gin en de tonic toe. Roer dit geheel goed. Klop de slagroom op met behulp van een keukenmachine of een garde. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.

Stap 3
Giet in een vriezer bestendige vorm, strijk glad en plaats een nacht in de vriezer voor het beste resultaat.

Stap 4
Serveer dit heerlijke Gin-Tonic IJs met een partje limoen.

IJslepel of keukenmachine nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!


Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Laat een reactie achter