Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Chocolade Pizza

Pizzabodem
  • 125 gram patentbloem
  • 75 milliliter water
  • 4 gram olijfolie
  • 2 gram zout
  • 2 gram gist
Topping
  • 6 eetlepels Nutella
  • 3 koetjesrepen
  • 1 handje m&m’s
Benodigdheden

Bereidingswijze

Ooit weleens een zoet belegde pizza gegeten? Bij Happy Italy (gevestigd in grote steden van Nederland) kan je een Nutella pizza bestellen met aardbeien. Klinkt niet gek toch? Dat inspireerde ons om ook eens een zoete pizza te maken. De m&m’s geven wat kleur en de koetjesrepen maken dit recept lekker Hollands!

Op zoek naar meer nagerechten? Klik hier of bekijk onze kookboeken. We hebben overigens sinds kort ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.

Stap 1
Laat de keukenmachine met deeghaak op een rustige stand draaien. Giet het zout en het water in de mengkom. Voeg vervolgens 1/3 van de bloem toe. Als dat is opgenomen, kan de gist en de olijfolie erbij. Is dit goed gemixt? Dan kan je de rest van de bloem toevoegen. Kneed het deeg minimaal vijf minuten. Maak een theedoek vochtig en leg over de mengkom. Zet de mengkom weg op een warme plek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen.

Stap 2
Verwarm de oven tot 225 graden. Haal het deeg uit de mengkom. Leg op een schoon oppervlak met een fijn laagje bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een diameter van 30 centimeter. Bak de pizza zonder topping 12 minuten op 225 graden. Laat de pizza daarna afkoelen totdat je hem beet kunt pakken.

Stap 3
Besmeer de pizzabodem met de Nutella. Snijd de pizza in stukken en top de pizza daarna af met koetjesrepen en m&m’s. Serveer de Chocolade Pizza direct!