Skip to main content

8x nacho recepten (lekker en origineel!)

Op een terras in de zon, tijdens een avond bankhangen voor de tv, als hapje op een borreltafel… Nacho’s kunnen al-tijd. Niet voor niets hebben wij inmiddels al heel wat nacho recepten online staan. Stuk voor stuk lekker. Allemaal nét een beetje origineler dan je gewend bent. Met deze 8 heerlijke nacho recepten maak je indruk tijdens een borrel!

8x originele nacho recepten

Wij hebben al heel wat schalen bestormd en weten inmiddels goed wat een portie nacho’s écht goed maakt. Namelijk: genoeg vulling. De nachorecepten hieronder zijn allemaal rijkelijk belegd en overheerlijk! En ja, dat zie je goed: er zit zelfs een zoet recept voor nacho’s bij…

1. Pizza Nacho’s

Twee van onze favoriete gerechten gemixt tot één: Pizza Nacho’s! En dat kan natuurlijk in géén geval mislukken. Snijd tortilla’s in partjes en bak ze in de oven met kaas, tomatensaus, Italiaanse Kruidenmix en je favoriete pizzatoppings.

2. Nacho’s van de Barbecue

Zomer of winter – wat ons betreft is het altijd een goed moment om de barbecue aan te slingeren. En als ‘ie warm is, bak er dan vooral deze nacho’s op! Uit de oven is deze schaal nacho’s al verrukkelijk, maar de barbecue geeft het nét dat smokey beetje extra!

3. Nacho Crunch Wraps

Nacho’s als lunch? Moet kunnen, vinden wij. Maar wat ook goed kan, is het combineren met wraps. Vul de wraps met wat je maar lekker vindt (tip: rundergehakt, crème fraîche, mais, tomaat…) én met crunchy nacho’s. Verrassend goed!

4. Cheesecake Nacho’s

Cheesecake en nacho’s in één zin? Hoe dan? Nou, dit is écht fantastisch! In plaats van kaas of tomatensalsa, dip je de ‘nacho’ in een zoete cheesecake dip. En als nacho gebruik je geen tortillachips (we houden van gekke combinaties, maar dat gaat zelfs ons wat te ver) maar mariakoekjes. Leuk als toetje!

5. Bugles Nacho’s

Nacho’s hoef je natuurlijk niet per se met tortilla’s te maken. Kies je favo chips en wat lekkere toppings, zet het geheel even in de oven en tada: nacho’s! Bugles is sowieso een grote favoriet van ons. Met gesmolten jonge kaas en romige sweet chili is dit een heerlijke en makkelijke snack. Deze nacho’s zijn trouwens ook vegetarisch.

6. Mexicaanse Taco Bowl

Geen schaal met allemaal kleine tortilla’s, maar juist één heel groot chippie. Zie het als een Nacho XL! Maak crispy schaaltjes van tortilla’s en vul deze met allerlei nacho-ingrediënten. Denk aan pulled chicken, kaas, lente-ui en crème fraîche. Net zo lekker, maar weer eens wat anders, toch?

7. Sweet Chili Doritos

Eén grote smaakexplosie! Combineer pittige Doritos met ingrediënten als frisse bosui en paprika, rokerige spekreepjes, kip en zoete chilisaus. Dit kan niet anders dan heerlijk zijn. De spicy Doritos maken het net wat spannender.

8. Mexicaanse Dip Ring

Oké, oké, dit is misschien niet helemaal wat je bedoelde toen je zocht naar recepten voor nacho’s. Maar neem maar van ons aan: dit hapje stilt al je lekkere trek. Maak een ring van tortilla’s, vul deze met allerlei ingrediënten (die ook perfect passen in een schaal nacho’s) en zet een schaaltje met een dip in het midden. Nog een voordeel: het geeft minder geknoei!

Zin in nóg meer nacho recepten?

Duik in ons receptenarchief of koop onze kookboeken  – dan heb je alle nacho recepten bij elkaar! Nog een tip: volg ons op Instagram, Facebook en TikTok . Daar delen we regelmatig recepten voor borrelsnacks, en nacho’s ontbreken er zeker niet.