Kruidnoten kan je ook in de Airfryer bakken. Ze zijn sneller gaar, maar je kan er wel minder in één keer maken. Toch is het superleuk om het op deze manier te maken.
Voor de echte kruidnotensmaak gebruik je onze heerlijke Koek- en Speculaas Kruidenmix. Leuke bijkomstigheid: wanneer je onze kruidenmixen in huis haalt, krijg je er +100 gratis online recepten bij!
Wist je dat wij heel veel leuke decembercadeaus in onze webshop hebben? Onze kookboeken zijn altijd populair, maar we hebben ook heel veel andere leuke en handige dingen voor in de keuken.
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Stap 3
Meng bloem met bakpoeder, donkere basterdsuiker, zout, blokjes roomboter en Koek- en Speculaas Kruidenmix. Dit kan met de hand of met behulp van een mixer/keukenmachine met deeghaken.
Stap 4
Doe de melk erbij en meng het opnieuw, zodat het een soepel deeg wordt.
Stap 5
Maak vier lange gelijkmatige rollen van het deeg (een centimeter dik). Snijd de rollen in gelijke stukjes (ook weer en centimeter dik) en vorm hier kleine balletjes van. Leg de kruidnoten in het mandje van de airfryer en druk lichtjes aan.
Stap 6
Bak de kruidnoten in ongeveer 8 minuten gaar (de baktijd kan sterk verschillen per airfryer). Haal de kruidnoten uit de airfryer en laat helemaal afkoelen. Wanneer de kruidnoten zijn afgekoeld, zijn ze namelijk pas echt knapperig.
Ingrediënten
Voor 500 gram Airfryer Kruidnoten
Airfryer Kruidnoten
- 250 gram bloem
- 150 gram ongezouten roomboter
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 7 ½ gram bakpoeder
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 2 eetlepels Koek- en Speculaas Kruidenmix
- ½ theelepel zout
Benodigdheden
- airfryer
- Koksmes
- Snijplanken