Skip to main content

Deze Bokkepootjestaart is niet normaal. We love bokkepootjes, dus we moesten hier gewoon een keer een taart mee maken. De vulling is van slagroom, chocolade en (optioneel) een koffielikeurtje. Zo simpel, maar zo lekker.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Bokkepootjestaart in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze

Stap 1
Maal de spritsen fijn in een hakmolen. Smelt de roomboter in een ruime pan zonder het te laten verkleuren. Doe hier de kruimels van de spritsen bij. Meng goed door elkaar met een siliconen spatel. Stort het in een springvorm bekleed met bakpapier. Druk de koekbodem goed aan met een lepel en zet 15 minuten in de koelkast.

Stap 2
Haal de vorm weer uit de koelkast en zet de hele rand vol met rechtopstaande bokkenpootjes.

Stap 3
Klop de slagroom op met suiker. Breek de chocolade in gelijke stukken en smelt het au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade langzaam bij de opgeklopte slagroom en spatel voorzichtig door. Als je te hard roert dan verliest de slagroom luchtigheid waardoor je Bokkepootjestaart compacter wordt. Wanneer alle chocolade is opgenomen kan je ervoor kiezen om nog een koffielikeurtje erdoorheen te doen (geheim van de chef waardoor mensen jouw taart heerlijk gaan vinden). Giet het mengsel in de springvorm. Strijk het glad met een siliconen spatel en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Stap 4
Hak de overgebleven bokkenpootjes klein met een koksmes. Decoreer hiermee de taart. Wij doen de gehakte bokkenpootjes alleen aan de randen zodat je in het midden nog de chocolade blijft zien.

Ingrediënten

Voor 1 Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart
  • 600 gram pure chocolade
  • 600 milliliter ongeslagen slagroom
  • 400 gram bokkenpootjes
  • 250 gram spritsen
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 milliliter koffielikeur (optioneel, wij gebruiken Tia Maria)
  • 1 eetlepel suiker
Benodigdheden