Hete Kip liefhebbers opgelet! Zie hier… Bootje Hete Kip! Oké we snappen het als je dit 2x moest lezen haha, maar het is inderdaad een broodje hete kip. Maar door de manier van insnijden lijkt het net een bootje! Dit recept is perfect als lunch en kan ook prima door als avondeten.
Op zoek naar meer lunch gerechten? Klik hier. We hebben overigens ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Elk recept een feestje!

Bereidingswijze
Stap 1
Bak het stokbrood knapperig af in de oven.
Stap 2
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Bak het rondom bruin in een pan met een beetje olijfolie. Voeg geperste knoflook en blokjes paprika toe.
Stap 3
Als de kip gaar is voeg je het volgende toe aan de pan: pindakaas, sambal, ketjap en chilisaus. Roer goed door tot één geheel.
Stap 4
Snijd het stokbrood aan de bovenkant in zodat je een soort bootje krijgt. Het brood wat je uit het stokbrood haalt kan je straks gebruiken om te dippen.
Stap 5
Snijd de rode ui in ringen. Schep de hete kip in het stokbrood en leg hierop de uienringen. Geef het Bootje Hete Kip kleur met gewassen peterselie.
Ingrediënten
Voor 1 groot stokbrood
Bootje Hete Kip
- 350 gram kipfilet
- 6 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels sweet chilli saus
- 3 theelepels sambal
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 tenen knoflook
- 1 breed stokbrood
- 1 paprika
- 1 rode ui
- peterselie