Ingrediënten
Voor 4 Broodjes Döner
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet of kippendijen
- 4 Turkse broodjes
- 3 eetlepels SterkInDeKeuken – Shoarma Kruidenmix
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien
- 2 tomaten
- 1 Go-Tan Sriracha Hot Chilli Sauce
- 1 grote witte ui
- 1 jalapeño
- 1 krop sla
- 1/8 verse rode kool
Knoflooksaus
- 100 gram kwark
- 100 gram mayonaise
- 2 tenen knoflook
- 1 handje bieslook
Benodigdheden
- bakpapier
- grote satéprikker (tapasprikker)
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Broodje Döner maken is zo leuk om te doen. We hebben zelf een Broodje Döner gemaakt met een zelfgemaakte kebab-spit en Sriracha Sauce van Go-Tan. Daar worden wij zo blij van, dat onze ‘sriracha smile’ niet te verbergen valt.
Op zoek naar meer avondeten? Probeer dan eens Turks Pizza Brood, Luxe Kapsalon of één van onze andere diner recepten. Liever op papier? Bekijk onze kookboeken. We hebben overigens ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.
Stap 1
Snijd de kipfilets over de lengte en breedte doormidden. Marineer met shoarmakruiden en olijfolie.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en halveer de ui. Snijd één helft van de ui in ringen en van de andere helft snijd je alleen het kontje af. Prik de tapasprikker recht in het midden van de halve ui. Schuif hier om en om de kipfilet en uienringen op. Bak de zelfgemaakte kebabspit 45 minuten onderin in de oven. Gebruik eventueel een vleesthermometer om te kijken of de kip gaar is. De kip moet minimaal 70 graden zijn. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Stap 3
Snijd de rode uien en jalapeño in ringen. De tomaat mag in plakken. Snijd 1/8 van de rode kool in fijne reepjes (zonder de kern, want die is hard). Overgiet de kool met kokend water en spoel vervolgens weer af met koud water. Dit geeft een lekkere bite.
Stap 4
Meng de mayonaise en de kwark. Meng dit goed met geperste knoflook en fijngesneden bieslook.
Stap 5
Als de kip ondertussen gaar is pak je een scherp mes en snijd je flinterdunne reepjes van het spit. Snijd het broodje in en vul met de döner. Vul het broodje aan met rode kool, rode ui, jalapeño en gewassen sla. Maak het broodje af met zelfgemaakte knoflooksaus en heerlijke Sriracha Sauce van Go-Tan.