Dit Broodje Tonijntartaar is gigantisch lekker. In de video zie je na 13 seconden Kewpie Wasabi-mayonaise. Wasabi is best scherp, en als je het zelf maakt kan het nog weleens misgaan 😥 Oplossing: deze makkelijke flesjes met goed doseerbare wasabi-mayonaise. 😍 Ze staan tegenwoordig in de schappen van de grotere supermarkten en ook steevast in onze koelkast. Deze wasabi-mayonaise is namelijk lekker subtiel van smaak. Echt top voor heel veel verschillende snacks en maaltijden! 👌
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Voeg gesneden bieslook, sesamzaad, geraspte gember, sesamolie, sojasaus, limoensap (halve limoen) en worchestershire sauce toe. Roer goed door elkaar.
Stap 2
Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in blokjes. Snijd ook de mango in blokjes. Breng beiden op smaak met limoensap, peper en zout.
Stap 3
Smeer de plakken brood in met extra vierge olijfolie. Grill aan beide kanten in een droge koekenpan. Het brood mag echt krokant gebakken worden.
Stap 4
Smeer Kewpie Wasabi Mayonaise over het broodjes. Beleg met avocado, mango en de heerlijke tonijn. Top eventueel af met wat kiemgroenten.
Ingrediënten
Voor 2 Broodjes Tonijntartaar
Broodje Tonijntartaar
- 200 gram tonijn
- 5 takken bieslook
- 2 plakken vers brood
- 1 avocado
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 fles Kewpie Wasabi Mayonaise
- 1 limoen
- 1 mango
- 1 theelepel geroosterd sesamzaad
- ½ centimeter gember
- ½ eetlepel Worcestershire sauce
- extra vierge olijfolie
- kiemgroenten (optioneel)
- peper
- zout
Benodigdheden
- grilpan
- Siliconen Spatelset