Skip to main content

Dit Broodje Tonijntartaar is gigantisch lekker. In de video zie je na 13 seconden Kewpie Wasabi-mayonaise. Wasabi is best scherp, en als je het zelf maakt kan het nog weleens misgaan 😥 Oplossing: deze makkelijke flesjes met goed doseerbare wasabi-mayonaise. 😍 Ze staan tegenwoordig in de schappen van de grotere supermarkten en ook steevast in onze koelkast. Deze wasabi-mayonaise is namelijk lekker subtiel van smaak. Echt top voor heel veel verschillende snacks en maaltijden! 👌

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Voeg gesneden bieslook, sesamzaad, geraspte gember, sesamolie, sojasaus, limoensap (halve limoen) en worchestershire sauce toe. Roer goed door elkaar.

Stap 2
Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in blokjes. Snijd ook de mango in blokjes. Breng beiden op smaak met limoensap, peper en zout.

Stap 3
Smeer de plakken brood in met extra vierge olijfolie. Grill aan beide kanten in een droge koekenpan. Het brood mag echt krokant gebakken worden.

Stap 4
Smeer Kewpie Wasabi Mayonaise over het broodjes. Beleg met avocado, mango en de heerlijke tonijn. Top eventueel af met wat kiemgroenten.

Ingrediënten

Voor 2 Broodjes Tonijntartaar

Broodje Tonijntartaar
  • 200 gram tonijn
  • 5 takken bieslook
  • 2 plakken vers brood
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 fles Kewpie Wasabi Mayonaise
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 1 theelepel geroosterd sesamzaad
  • ½ centimeter gember
  • ½ eetlepel Worcestershire sauce
  • extra vierge olijfolie
  • kiemgroenten (optioneel)
  • peper
  • zout
Benodigdheden