Skip to main content

Wil je koekjes gaan bakken? Deze Brownie Cookies zijn makkelijk en superlekker! Ze zijn krokant van buiten en smeuïg van binnen. Echt genieten!

Het enige wat je in dit recept moet doen, is een beslag maken en op een bakplaat storten. Er komen geen mooie vormpjes of styling bij kijken. Laat de koekjes even uitharden na het bakken. De chocolade en roomboter moeten namelijk weer stollen voordat je ze makkelijk kunt oppakken.

Bak je vaker? Hoe fijn zou het zijn als je een Siliconen Spatelset hebt, waarmee je werkelijk alles uit een kom haalt. Met een beetje geluk haal je zelfs nog een heel nieuw koekje uit beslagkom. Ze zijn hittebestendig en kunnen in de vaatwasser. Wij kunnen niet meer zonder. 🙂

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2
Doe de roomboter en de chocolade in een kom en smelt het au bain-marie. Klop met een garde de eieren, suiker en de losse eidooier. Na 5 minuten zal het mengsel luchtig ogen en licht van kleur zijn. Meng het chocolademengsel met het eimengsel totdat het één geheel is. Voeg zout, patentbloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en meng met een Siliconen Spatel tot een mooi beslag.

Stap 3
Doe met een ijslepel bollen beslag op de bakplaat (het beslag vloeit uit, geef de brownies dus genoeg ruimte, wij doen altijd 8 stuks op één bakplaat). Bak de Brownie Cookies 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4
Haal het bakpapier met de Brownie Cookies van de bakplaat en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen krijgen de koekjes stevigheid.

Ingrediënten

Voor 16 Brownie Cookies

Brownie Cookies
  • 330 gram kristalsuiker
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram patentbloem
  • 115 gram pure chocolade
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
Benodigdheden