Ingrediënten
Voor 8 Brownie Wafels
Brownie Wafels
- 330 gram kristalsuiker
- 225 gram ongezouten roomboter
- 125 gram patentbloem
- 115 gram pure chocolade
- 25 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 eidooier
- ¼ theelepel zout
Topping
- 250 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- verse aardbeien
Benodigdheden
- garde
- wafelijzer
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Brownie + wafels = Browniewafels! ‘’Hoe verzinnen jullie het toch elke keer?’’ Vervlechting is één van onze keys! Vervlechting is een mooi woord wat we op onze opleiding hebben geleerd. Je komt tot de beste ideeën als je twee werelden met elkaar probeert te vervlechten. Bijvoorbeeld Pannenkoek Tagliatelle en Pizza Nachos! Liever op papier? In onze kookboeken vind je nog meer té lekkere recepten.
Stap 1
Doe de roomboter en de chocolade in een kom en smelt het au bain-marie. Klop de eieren, suiker en de losse eidooier vijf minuten met een garde. Het mengsel zal nu luchtig ogen en licht van kleur zijn. Meng het chocolademengsel met het eimengsel totdat het één geheel is. Voeg zout, patentbloem en cacaopoeder toe en meng tot een beslag.
Stap 2
Verhit het wafelijzer. Wij gebruiken per wafel ongeveer 1/8 deel van het beslag. Dit is uiteraard afhankelijk van welk wafelijzer je hebt. Giet het erin en gaar ongeveer 2 a 3 minuten. De garing is wel afhankelijk van de hitte van je apparatuur. Dus kijk goed hoe jouw beslag op het wafelijzer reageert en pas hierop je werkwijze aan. Te vroeg openen zorgt voor een gebroken wafel, te laat openen riskeert een zwarte wafel. Ze kunnen snel breken, wij halen altijd de ijzers los om de wafels te lossen. Snijd de wafels eventueel bij als de wafels nog warm zijn. Naarmate de Brownie Wafels afkoelen worden ze steviger, de chocolade gaat dan namelijk weer stollen.
Stap 3
Klop de slagroom op met de suiker. Serveer de Brownie Wafels met slagroom en verse aardbeien.