Skip to main content

Butter Chicken

By 26 mei 2022oktober 30th, 2022Diner

Deze Butter Chicken is zo gigantisch lekker. Je kan hier ons ‘s nachts voor wakker maken. Je hebt redelijk wat specerijen en kruidenmixen nodig om het te maken. Wees niet bang dat je deze potjes/zakjes daarna niet op gaat maken, want dit recept ga je gegarandeerd vaker maken als je het eenmaal geprobeerd hebt!

Je hebt onze Hot & Spicy Kruidenmix nodig om dit recept te maken. Combineer er lekker op los met onze andere producten en dan sturen we het binnen één werkdag naar je op! Ga naar de webshop.

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kippendijen één keer door en meng met de yoghurt, komijn, garam masala, Hot & Spicy Kruidenmix en zout. Laat minimaal 1 uur marineren, maar bij voorkeur een hele nacht.

Stap 2
Snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip aan alle kanten en haal er weer uit. Maak je geen zorgen over of de kip gaar is, de kip wordt later weer toegevoegd zodra de saus klaar is. Doe één derde van de roomboter (die bestemd is voor de saus) samen met olijfolie in dezelfde pan (aanbaksels in de pan zijn niet erg, dit komt straks los en geeft smaak als de saus klaar is). Bak hierin 1 minuut de gesnipperde rode ui. Voeg geraspte gember, gehakte knoflook, gemalen komijn, garam masala, Hot & Spicy Kruidenmix en kurkuma toe. Bak 1 minuut en voeg vervolgens de gepelde tomaten, water en cashewnoten toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op lage hitte sudderen.

Stap 3
Doe de saus in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een gladde massa. Giet het terug in de pan en voeg de resterende (twee derde) roomboter, slagroom, suiker en zout toe. Meng alles goed door elkaar, voeg de kip toe en laat op lage temperatuur sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 10 minuten).

Stap 4
Proef de saus en bepaal zelf of je de saus zoeter of zouter wil. Gebruik in dat geval suiker of zout om de saus naar jouw smaak te maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen Butter Chicken

Butter Chicken
Saus
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 150 milliliter slagroom
  • 120 milliliter water
  • 60 gram roomboter
  • 30 milliliter olijfolie
  • 2 centimeter gember
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 handje peterselie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • ½ rode ui
Benodigdheden