Ingrediënten
Voor 2 Chicken Sensations
Chicken Sensation
- 75 gram panko broodkruim
- 75 gram patentbloem
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels zwart sesamzaad
- 2 eieren
- 2 kipfilets
- 2 pistolets
- 1 rode ui
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 tomaat
- ¼ krop ijsbergsla
- snuf peper
- olijfolie (bakspray)
Honing Mosterdsaus
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel grove mosterd
- ½ citroen
- snuf knoflookpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf peper
- snuf zout
Benodigdheden
- friteuse
- frituurolie
- plastic folie
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Bekijk eens goed de youtube omslag van deze video, deze foto kan toch gewoon langs de weg in een bushokje? In reclames van McDonald’s zien de burgers er altijd beter uit dan wanneer je hem uitpakt op de parkeerplaats van de fastfoodgigant. Zoals je in video kan zien, maken wij het in ieder geval niet mooier dan dat het is. Ga jij deze Chicken Sensation maken?
Meer lekkere ‘look a like’ McDonald’s recepten vind je in onze kookboeken. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte Big Mac Saus, Big Mac XXL of zelfgemaakte McNuggets.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en de friteuse op 175 graden.
Stap 2
Bedruip de bovenkant van de pistolets met wat water. Wentel met de natte bovenkant door een mengsel van wit en zwart sesamzaad. Bak de pistolets in 10 minuten af op 220 graden. Laat daarna afkoelen.
Stap 3
Meng met behulp van een siliconen spatel de Dijon mosterd, grove mosterd, mayonaise, paprikapoeder, peper, zout, honing, knoflookpoeder en de citroensap tot honing mosterd saus.
Stap 4
Leg de kipfilets op een snijplank. Leg er plasticfolie over. Sla met de onderkant van de pan de kipfilets plat. Het voelt een beetje rebels, maar het is belangrijk voor een gelijkmatige garing.
Stap 5
Snijd de pistolets open. Spray de binnenkant van de broodjes in met olijfolie. Grill de binnenkant van de pistolets vervolgens in een droge koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen de tomaat met een scherp koksmes in plakken, was de ijsbergsla en snijd de rode ui in halve ringen. Houd je pistolets ondertussen in de gaten.
Stap 6
Zet drie grote platte borden van links naar rechts. Meng op het linker bord de peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder door de bloem. Op het middelste bord geklutst ei en op het rechter bord panko broodkruim. Paneer de kipfilets achtereenvolgens door ze (van links naar rechts) door de bloem, ei en panko te halen. Zorg dat bij alle stappen alle kanten van de kipfilets geraakt worden. Laat het mandje van de friteuse in de olie. Laat de kipfilets rustig in de friteuse zakken, dit voorkomt dat de paneerlaag kapot gaat door contact met het mandje.
Stap 7
Leg de gebakken kipfilets op de onderkant van de pistolets. Maak de Chicken Sensation compleet met tomaat, blaadjes ijsbergsla, rode ui, zelfgemaakte honing mosterdsaus en de bovenkant van de pistolets.