Wist je dat je met Cola een hele lekkere saus kan maken voor kip? Met dit recept voor Cola Kip laten we het zien. We maken er een lekkere rijst bij die we op smaak brengen met sesamolie, cashewnoten en bosuien. Na dit recept, doe je misschien wel vaker sesamolie door je rijst, want potverdikkie wat is dat lekker!
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Deze staan bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden. Eigenlijk gewoon precies dezelfde leuke recepten die je van ons gewend bent! 🙂
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Pel de knoflooktenen en snijd fijn.
Stap 2
Verhit in een koekenpan olijfolie. Braad de kippenbouten aan alle zijden goudbruin. Voeg daarna ketchup, sojasaus, knoflook, cola, zout en peper toe. Let op: het is echt belangrijk dat je geen cola light of zero gebruikt, want we hebben de suikers juist nodig voor een mooie binding van de saus. Laat de saus ongeveer 30 minuten inkoken zonder deksel. Tijdens het inkoken gaart de kip lekker door.
Stap 3
Kook rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook ook de broccoli in 5 minuten gaar.
Stap 4
Maak de rijst op smaak met gezouten cashewnoten, gesneden bosui en sesamolie.
Stap 5
Serveer de Cola Kip met rijst en de broccoli. Maak af met wat zwarte sesamzaadjes.
Ingrediënten
Voor 2 personen
Cola Kip
- 200 milliliter cola (geen light of zero)
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 kippenbouten
- olijfolie
- peper
- zout
Rijst & broccoli
- 125 gram rijst
- 2 bosuien
- 1 broccoli
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- 1 handje gezouten cashewnoten