Skip to main content

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 kip nuggets:

Doritos Kip Nuggets
  • 200 gram patentbloem
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 1 zak Doritos Nacho Cheese
  • vers gemalen peper
Benodigdheden

Bereidingswijze

Avondje op de bank? Doritos Kip Nuggets zijn perfect voor zo’n chill-avondje. Heerlijke krokante kip nuggets met een korstje van verkruimelde Doritos Nacho Cheese.

Vind je Doritos erg lekker? Goed nieuws, want dan hebben we nog een ander lekker recept voor je. Het gaat om Sweet Chilli Doritos. Een bakplaat vol met Doritos-chips, pulled chicken, mozzarella, spekreepjes, bosui en chilisaus. Klinkt goed toch? Uiteraard hebben we nog veel meer andere tussendoortjes. Liever onze recepten op papier? Bekijk dan onze kookboeken vol met recepten die je allemaal wil maken!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet over de breedte in plakken van ongeveer anderhalf centimeter.

Stap 2
Meng in een kommetje de eieren met de melk en versgemalen peper. We gaan vervolgens van links naar rechts werken. Zet links de stukken kip. Zet rechts daarvan de bloem en daarnaast het eimengsel. Open de zak Doritos, verkruimel het door in de zak te knijpen en zet de zak met wat hulpmiddelen rechtop.

Stap 3
Wentel de kipstukken één voor één door de bloem, daarna door het eimengsel en tot slot doe je ze in de chipszak. Hussel de zak. Leg de kipstukken op een bakplaat bekleed met bakpapier.  Zet in de oven en bak in 20 minuten krokant en gaar.