Skip to main content

Laatst was één van ons een weekendje naar de Veluwe. Beide dagen hebben we ontbeten bij Anne & Max. Wij kenden de keten nog niet, maar wat is de Droomcroissant een ontzettend lekker ontbijtje zeg! Die moesten we een keer zelf maken en met jullie delen. Enjoy!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken.

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Droomcroissant

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 185 graden.

Stap 2
Leg de croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in de oven voor 25 minuten. Controleer tijdens het bakken of het niet te hard gaat. Laat de oven na het bakken aan staan en verhoog naar 200 graden. Bak in een kleine 10 minuten op een nieuw bakpapiertje de bacon.

Stap 3
Doe de eieren in een kom. Voeg de melk toe en kluts dit goed door elkaar met de garde of vork. Hoe meer lucht je nu in de eieren brengt, hoe luchtiger het resultaat. Verwarm een pan op laag vuur en smelt de boter erin. Giet de geklutste eieren in de pan en zet het temperatuur laag. Roer met een spatel of lepel continu door de pan. Vouw de eieren als het ware dubbel. Blijf net zo lang roeren tot de eieren een geheel zijn. Zorg dat het niet te droog wordt, scrambled eggs zijn juist romig en lobbig het lekkerst! Zet de hittebron uit als de eitjes eigenlijk nog nét iets te nat zijn. Ze garen namelijk nog even door. Haal de pan ook meteen weg van de hittebron. Breng het roerei tot slot op smaak met peper en zout.

Stap 4
Ontdoe de avocado van de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Breng op smaak met peper, zout en citroensap (citroensap zorgt er ook voor dat de avocado niet snel verkleurt).

Stap 5
Snijd de croissants over de lengte aan de bovenkant open, smeer er avocado in. Beleg de Droomcroissant met scrambled eggs en fijngesneden bacon. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Ingrediënten

Voor 4 Droomcroissants

Droomcroissant
  • 4 afbakcroissants
  • 4 plakken bacon
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • ½ citroen
  • peper
  • roomboter
  • zout
Benodigdheden
  • bakpapier
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.