Skip to main content

Entrecote bakken in 7 stappen (lekker mals!)

Entrecote bakken. Als je dat op de juiste manier doet, heb je voortaan voor iedere gelegenheid dé klapper van de avond. Want iedereen die een lekker stukkie vlees kan waarderen, blaas je hiermee sowieso omver. Met ons simpele stappenplan bak je entrecote perfect mals.

hoe bak je entrecote

Entrecote bakken

Entrecote is prijzig. Zo’n stuk kwaliteitsvlees wil je natuurlijk niet laten mislukken! Volg daarom ons heldere stappenplan. Succes gegarandeerd!

Tip: ons favoriete recept met dit vlees is Entrecote Cafe de Paris. Met een romig kruidensausje en knapperige friet!

Dit heb je nodig (ingrediënten)

  • 2 entrecotes (van zo hoog mogelijke kwaliteit, haal ze vers bij de slager!)
  • Peper
  • Zout
  • 4 el olijfolie (roomboter of margarine)

Hoe bak je entrecote? (7 stappen)

Heb je alle ingrediënten in huis? En staat de rest van het diner of de maaltijd (zo goed als) klaar? Dan is het tijd om aan de slag te gaan.

Stap 1. Breng het vlees op kamertemperatuur

Gebruik het vlees niet direct uit de koelkast, maar laat het eerst minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat het vlees taai wordt.

Stap 2. Deppen en kruiden

Dep het vlees rondom droog met keukenpapier. Smeer de entrecotes aan alle kanten in met peper en zout. Wrijf het er goed in.

Recepttip: Rode Wijn Entrecote

Stap 3. Verhit de olie

Zet een pan met een stevige bodem (anti-aanbak of een RVS-pan) op het vuur. Verwarm de olie in de pan. Zorg dat het goed heet wordt, maar dat de olie niet verbrandt.

Stap 4. Bak de vetrand van de entrecote

Bak eerst de vettige kant van de entrecote (de zijkant) ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Doe dat met behulp van een tang.

Stap 5. Bak de entrecote

Bak vervolgens beide kanten van het vlees. Hoe lang je entrecote moet bakken, hangt af van de dikte. Is het 2 centimeter dik, dan bak je ‘m aan beide kanten 2 minuten. Is ‘ie 3 centimeter dik, dan bak je het vlees aan beide kanten 3 minuten.

Stap 6. Bak de overige zijkanten

Bak de entrecote tot slot ook aan de overige zijkanten. Gebruik hier weer de tang voor. Bak het vlees niet te lang, 10 à 20 seconden per randje is voldoende.

Stap 7. Laten rusten

Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Snijd de entrecote vervolgens haaks op de draad in plakken. Nooit met de draad mee! Dan is het lastig kauwen.

Lekker bij de gebakken entrecote

Bij een chique entrecote serveer je natuurlijk geen tot snot gekookte spinazie en aardappels. Dat is zonde. Wat er wél goed bij past? Wat dacht je hiervan:

 Duik in ons archief voor meer recepten! En volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we onze beste recepten en tips ook.

Vind je onze recepten leuk? Haal onze kookboeken in huis: