Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 chocolade bakjes

Ferrero Rocher Mousse
  • 300 gram pure chocolade
  • 250 milliliter verse slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 Ferrero Rocher
  • 2 eetlepels hazelnootpasta
  • 2 handjes hazelnoten
Benodigdheden

Bereidingswijze

Ferrero Rocher Mousse in een zelfgemaakt bakje van chocolade! Wat leuk is, is dat je het maakt met een ballon. Wist je overigens dat 61% van de Ferrero Rochers wordt verkocht in de laatste 3 maanden van het jaar? Het wordt blijkbaar als december geschenk gezien. Nou wij durven het heel het jaar wel aan met deze bolvormig wafel.

De binnenkant van een Ferrero Rocher is van nougatcrème en een hele hazelnoot. De buitenkant bestaat uit chocolade en noten. Zo lekker! Deze Ferrero Rocher Chocolademousse is ook erg lekker en serveren we in een zelfgemaakt bakje van chocolade.

Je vindt nog hier nog meer lekkere nagerechten.

Stap 1
Breek de chocolade in gelijke stukken en smelt au bain-marie. Dat houdt in: een pan met bijna (!) kokend water, een kom (of pannetje) die bovenop de pan past. Hierin doe je de chocolade. Door de indirecte hitte verbrandt de chocolade minder snel. Blijf er wel bijstaan. Als bijna alles gesmolten is, haal je het van de hittebron en roer je het goed door tot alles gesmolten is. Belangrijk: Als de chocolade te heet wordt, ontploft straks de ballon.

Stap 2
Hak de hazelnoten fijn en verhit ze in een droge pan totdat ze goudbruin kleuren. Blaas de ballonnen een klein beetje op. Knoop ze dicht. Drapeer een eetlepel chocolade op een vlakke ondergrond bekleed met bakpapier. Neem de ballonnen en doop in de gesmolten chocolade (mag maximaal 32 graden zijn, anders klapt de ballon). Neem wat geroosterde hazelnoten in je hand en verspreid het over de chocolade die op de ballon zit. Druk de ballon in de eetlepel chocolade die vanaf nu dient als voetje. Zet een tijdje in de koelkast totdat de chocolade weer gestold is.

Stap 3
Klop de hazelnootpasta met de mascarpone en de slagroom tot een luchtige mousse. Prik de ballonnen kapot zonder de bakjes te beschadigen. Serveer hierin de hazelnootmousse. Leg één Ferrero Rocher op de mousse. Neem een tweede, halveer deze en serveer deze er ook bij.