Frikandel Bal Gehakt

By 16 september 2021oktober 8th, 2021Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 7 Ballen Gehakt

Frikandel Bal Gehakt
  • 600 gram rundergehakt
  • 15 gram Frikandellen Kruidenmix
  • 5 takjes peterselie
  • 3 beschuiten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • ½ ui
  • brood (optioneel)
Jus
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels curry
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 scheutje ketjap manis
  • half kopje heet water
Benodigdheden

Bereidingswijze

”Frikandel, Bal Gehakt!” Je kent de uitspraak misschien nog wel van de baron uit Bassie & Adriaan. Die beste man zit vol goede ideeën, want met onze Frikandellen Kruidenmix maak je hele lekkere ballen gehakt. Misschien heb je de Frikandellen Kruidenmix al in huis, omdat je zelf frikandellen hebt gemaakt. Zo niet, haal de kruidenmix dan vandaag nog in huis en maak deze ballen. Lekker op brood of bij je prakkie!

Stap 1
Pel de ui en snipper het. Ga er nog een aantal keer met je koksmes doorheen, want de ui moet echt ragfijn zijn. Dit voorkomt dat de ballen gehakt uit elkaar vallen tijdens het bakken.

Stap 2
Voeg de fijngesneden ui bij het gehakt. Breng het gehakt op smaak met onze eigen Frikandellen Kruidenmix, gehakte peterselie, ei en mosterd. Verkruimel de beschuiten boven het gehaktmengsel. Kneed alles goed door elkaar. Weeg het gehakt en deel dit gewicht door zeven. Maak even grote stevige ballen.

Stap 3
Laat de boter smelten in een braadpan. Wanneer de boter niet meer bruist, kan je de gehaktballen rondom bruin bakken. Zijn de ballen rondom bruin gebraden? Voeg dan een half kopje heet water, curry, mosterd en ketjap manis toe. Roer het door en zet de deksel schuin op de pan. Zet de hittebron laag en laat de ballen gehakt 25 minuten sudderen. Keer halverwege de ballen om.

Stap 4
Serveer de Frikandel Bal Gehakt bij je prakkie of eet het op brood.