Frikandellen zelf maken

Ingrediënten

Voor 6 frikandellen

Frikandellen
  • 300 gram kippendijen
  • 200 gram speklappen
  • 40 gram paneermeel
  • 12 gram Frikandellen Kruidenmix
  • curry
  • mayonaise
  • witte puntjes
  • witte ui
Benodigdheden

Bereidingswijze

Er gaan veel verhalen rond over wat er nou precies in een frikandel zit. Nou bij ons is het gewoon duidelijk hoor: Speklappen, kippendijen, Frikandellen Kruidenmix en paneermeel. Dit kan je dus ook gewoon zelf. Zorg wel voor een goede en sterke foodprocessor!

Stap 1
Snijd het precieze aantal grammen van de kippendijen en speklappen in hele kleine blokjes met een Koksmes. Doe vervolgens in de foodprocessor. Zorg ervoor dat je een krachtige foodprocessor hebt die vlees aan kan. Zet de processor aan en mix helemaal fijn. Voeg de Frikandellen Kruidenmix en paneermeel toe. Zet de foodprocessor weer aan zodat alles goed verdeeld is.

Stap 2
Deel het vlees in zessen (+/- 92 gram per frikandel). Maak er een bal van en leg op een snijplank. Geef de ballen de vorm van een frikandel door het uit te rollen met je handen. Zorg voor een breedte van 18 centimeter.

Stap 3
Leg elke frikandel aan de voorkant van een stukje plasticfolie. Sla de folie over de frikandel en rol door. Draai de uiteindes van de plasticfolie naar elkaar toe. Zo krijg je mooi gevormde frikandellen.

Stap 4
Verwarm een pan met water tot 70 graden. Laat de frikandellen 15 minuten in het water badderen. Zet ondertussen de friteuse aan op 175 graden. Verwijder de folie en frituur 1,5 minuut. Serveer de frikandellen met broodjes, mayonaise, curry en gesnipperde ui.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!