Er gaan veel verhalen rond over wat er nou precies in een frikandel zit. Nou bij ons is het gewoon duidelijk hoor: speklappen, kippendijen, onze Frikandellen Kruidenmix en paneermeel. Dit kan je dus ook gewoon zelf. Zorg wel voor een goede en sterke foodprocessor!
Frikandellen zelf maken, doe je makkelijker met kookboek ‘Echt kei lekker!’. Het kookboek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd het precieze aantal grammen van de kippendijen en speklappen in hele kleine blokjes met een Koksmes. Doe vervolgens in de foodprocessor. Zorg ervoor dat je een krachtige foodprocessor hebt die vlees aan kan. Zet de processor aan en mix helemaal fijn. Voeg de Frikandellen Kruidenmix en paneermeel toe. Zet de foodprocessor weer aan zodat alles goed verdeeld is.
Stap 2
Deel het vlees in zessen (+/- 92 gram per frikandel). Maak er een bal van en leg op een snijplank. Geef de ballen de vorm van een frikandel door het uit te rollen met je handen. Zorg voor een breedte van 18 centimeter.
Stap 3
Leg elke frikandel aan de voorkant van een stukje vershoudfolie. Sla de folie over de frikandel en rol door. Draai de uiteindes van de vershoudfolie naar elkaar toe. Zo krijg je mooi gevormde frikandellen.
Stap 4
Verwarm een pan met water tot 70 graden. Laat de frikandellen 15 minuten in het water badderen. Zet ondertussen de friteuse aan op 175 graden. Verwijder de folie en frituur 1,5 minuut. Serveer de frikandellen met witte puntjes, mayonaise, curry en gesnipperde ui.
Ingrediënten
Voor 6 frikandellen
Frikandellen
- 300 gram kippendijen
- 200 gram speklappen
- 40 gram paneermeel
- 12 gram Frikandellen Kruidenmix
- curry
- mayonaise
- witte puntjes
- witte ui
Benodigdheden
- foodprocessor (sterke kwaliteit)
- friteuse
- frituurolie
- vershoudfolie
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset