Ingrediënten
Voor 6 mini loempia’s:
Geitenkaasloempia's
- 125 gram Bettine Geitenkaas met honing
- 6 vellen filodeeg
- 3 takjes tijm
- 1 handje cashewnoten
- 1 takje rozemarijn
Chilisaus
- 200 milliliter honing
- 200 milliliter rijstazijn
- 5 centimeter gember
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 0,5 theelepel zout
Benodigdheden
Bereidingswijze
Ben jij gek op geitenkaas? Probeer dan deze geitenkaasloempia’s met zelfgemaakte chilisaus! Voor de loempia’s hebben wij Bettine Geitenkaas met honing gebruikt. Deze is al voorgesneden in plakjes en daardoor gemakkelijk te verwerken in een salade of in dit geval de loempia’s. Traditioneel verwacht je waarschijnlijk walnoten in combinatie met geitenkaas en honing, maar dat vonden wij een beetje saai. Wij hebben dus gekozen voor de verrassende combinatie cashewnoten, tijm en rozemarijn. Echt lekker!
De geitenkaasloempia’s serveren wij in combinatie met een zelfgemaakte chilisaus. Waarom niet gewoon die bekende loempiasaus uit de supermarkt? Een zelfgemaakte chilisaus is veel lekkerder en intenser van smaak dan die uit de supermarkt! Kortom, met dit snacktussendoortje kan je indruk maken op je gasten!
Heb jij Geitenkaas loempia’s met zelfgemaakte chilisaus gemaakt? Of gaan deze Geitenkaas loempia’s met zelfgemaakte chilisaus op je bucketlist?
Geitenkaasloempia's
Stap 1
Hak de vers gebrande cashewnoten, de rozemarijn en de tijm fijn met een scherp mes.
Stap 2
Rol de geitenkaas door het mengsel en maak er een rolletje van met je handen.
Stap 3
Snijd het filodeeg op maat en vouw de loempia’s. Pak hiervoor een vel en leg deze met een punt naar je toe. Vouw deze over de geitenkaas en rol het op tot iets over de helft van het vel. Vouw dan de linker en rechterpunt naar binnen en rol verder. Maak het laatste puntje iets nat met water en druk aan.
Stap 4
Bak de loempia’s in zonnebloemolie op 180 graden in enkele minuten mooi goud bruin.
Chilisaus
Stap 1
Hak de teentjes knoflook fijn en snij de rode chilipeper in ringetjes. Rasp de gemberwortel.
Stap 2
Fruit de knoflook, chilipeper en gember aan in een pan met olijfolie.
Stap 3
Voeg de rijstazijn, honing en het zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het inkoken tot de saus stroperig wordt. De saus is nu klaar voor gebruik, laat wel even wat afkoelen, want de saus wordt best heet. Je kunt de saus in de koelkast enkele weken goed houden.