Skip to main content

Misschien ken je hem wel: De Gelaarsde Kat Dip! Voor wie deze dip niet kent: De Gelaarsde Kat Dip is ontstaan bij een superleuke Bistro in Alphen aan den Rijn. De dip werd zo populair dat gasten uit alle windstreken naar het restaurant kwamen om de dip in huis te halen. Intussen is de Gelaarsde Kat Dip verkrijgbaar bij supermarkten Dirk, Hoogvliet en Poiesz. En nu we erop ging letten zagen we hem zelfs hier in Gouda bij de Jumbo.

De dip is vooral lekker met brood, toastjes of knapperige groenten. Snijd bijvoorbeeld paprika, wortel en komkommer in de vorm van dunne friet. Doe onderin een glas de dip en zet daarna de ‘friet’ in het glas. Iedereen zal vragen waar je deze dip vandaan hebt.

Elke dinsdag maken we een nieuwe dip. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte Heksenkaas of deze heerlijke Paprika Feta Dip. Volg ons vandaag nog op Instagram, Facebook, Pinterest, Youtube of TikTok en dan zien we je weer bij de volgende Dinsdag Dip!

De dip is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Na een paar uur is de dip het lekkerst, dan zijn de smaken goed ingetrokken.

Bereidingswijze

Stap 1
Schaaf plakken van de kaas. Snijd daarna in kleine stukjes.

Stap 2
Doe de Provencaalse kruiden en de oude kaas bij de mayonaise. Pel de knoflookteen en pers uit. Voeg toe aan de dip.

Stap 3
Breng de dip op smaak met worcestersaus, gembersiroop, peper en zout.

Stap 4
Meng alles goed door met een handige siliconen spatel.

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje Gelaarsde Kat Dip (+/- 300 gram)

Gelaarsde Kat Dip
  • 250 milliliter Zaanse mayonaise
  • 40 gram oude kaas
  • 3 gram Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel worcestersaus
  • peper
  • zout
Benodigdheden