Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 brood:

  • 170 gram dadels
  • 75 gram havermout
  • 75 gram speltmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 handjes goji bessen
  • 2 handjes walnoten
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • bakpapier
  • cakevorm
  • hakmolen
  • handmixer

Bereidingswijze

Gezond bananenbrood met goji bessen, walnoten en dadels! Heerlijk lekker en bovendien verantwoord. Bekijk onze video en ga snel zelf aan de slag, succes!

Toch op zoek naar andere ontbijtjes of lunchrecepten? Ga dan eens naar deze pagina. Je vindt hier al onze recepten (inclusief instructie video’s).

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout tot meel in een hakmolen. Doe in een schaaltje.

Stap 2
Prak de bananen fijn met een vork. Maal vervolgens fijn in de hakmolen samen met de dadels (zonder pitten).

Stap 3
Pak een grote kom en doe de eieren erin. Klopt luchtig met een handmixer. Doe het bananenmengsel bij de eieren. Voeg speltmeel en de havermout toe. Mix alles goed door elkaar. Voeg vervolgens bakpoeder, zout en kaneel toe. Mix nog een keer.

Stap 4
Roer de gojibesen en een deel van de walnoten door het beslag. Bewaar wat walnoten voor bovenop het Bananenbrood.

Stap 5
Doe bakpapier in een cakevorm en giet het beslag erin. Het bakpapier zorgt ervoor dat je het brood straks makkelijk uit de vorm krijgt.

Stap 6
Druk een gehalveerde banaan in het beslag. Druk de laatste walnoten erin. Bak het gezonde Bananenbrood 45 minuten in de oven.