Ingrediënten
Voor 1 brood:
- 3 eieren
- 75 gram speltmeel
- 75 gram havermout (deze vermaal je in een keukenmachine tot meel)
- 2 handjes goji bessen
- 2 handjes walnoten
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 snuf zout
Bereidingswijze
Gezond bananenbrood met goji bessen, walnoten en dadels! Heerlijk lekker en bovendien verantwoord. Bekijk onze video en ga snel zelf aan de slag, succes!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2
Vermaal de havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine.
Stap 3
Prak de bananen fijn. Maal vervolgens fijn in de keukenmachine samen met de ontpitte dadels.
Stap 4
Doe het bananenmengsel in een kom en meng het met opgeklopt ei.
Stap 5
Voeg speltmeel en fijn gemalen havermout toe. Mix alles goed door. Voeg vervolgens bakpoeder, zout en kaneel toe en mix nogmaals.
Stap 6
Voeg de gojibesen en het grootste gedeelte van de walnoten toe. Bewaar wat walnoten voor bovenop het brood. Schep het mengsel om met een spatel.
Stap 7
Leg een op maat gemaakt bakpapiertje in een cakevorm en giet het beslag erin. Het bakpapiertje zorgt ervoor dat je het brood dadelijk gemakkelijk uit de vorm krijgt.
Stap 8
Druk een gehalveerde banaan in het beslag en wat overgebleven walnoten.
Stap 9
Bak het brood af in circa 45 minuten op 175 graden.
Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!