Gezond bananenbrood

By 13 maart 2017juli 1st, 2021Ontbijt, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 brood:

  • 170 gram dadels
  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram havermout (deze vermaal je in een keukenmachine tot meel)
  • 3 banenen
  • 3 eieren
  • 2 handjes goji bessen
  • 2 handjes walnoten
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Gezond bananenbrood met goji bessen, walnoten en dadels! Heerlijk lekker en bovendien verantwoord. Bekijk onze video en ga snel zelf aan de slag, succes!

Toch op zoek naar andere ontbijtjes of lunchrecepten? Ga dan eens naar deze pagina. Je vindt hier al onze recepten (inclusief instructie video’s).

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2
Vermaal de havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine.

Stap 3
Prak de bananen fijn. Maal vervolgens fijn in de keukenmachine samen met de ontpitte dadels.

Stap 4
Doe het bananenmengsel in een kom en meng het met opgeklopt ei.

Stap 5
Voeg speltmeel en fijn gemalen havermout toe. Mix alles goed door. Voeg vervolgens bakpoeder, zout en kaneel toe en mix nogmaals.

Stap 6
Voeg de gojibesen en het grootste gedeelte van de walnoten toe. Bewaar wat walnoten voor bovenop het brood. Schep het mengsel om met een spatel.

Stap 7
Leg een op maat gemaakt bakpapiertje in een cakevorm en giet het beslag erin. Het bakpapiertje zorgt ervoor dat je het brood dadelijk gemakkelijk uit de vorm krijgt.

Stap 8
Druk een gehalveerde banaan in het beslag en wat overgebleven walnoten.

Stap 9
Bak het Gezond Bananenbrood af in circa 45 minuten op 175 graden.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!