Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 kapsalon:

Bereidingswijze

Een Gezonde Kip Kapsalon in een eetbaar krokant tortilla-bakje maak je eenvoudig zelf! Dit is echt smullen!

Het recept voor deze Gezonde Kip Kapsalon staat op deze website, maar we hebben natuurlijk veel meer lekkere recepten. Misschien vind je het wel fijn om ze allemaal gebundeld te hebben. Goed nieuws, want dat kan met onze kookboeken. Onze eerste twee kookboeken hebben beiden 50 unieke recepten! Daarmee kan je voorlopig wel even vooruit.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak een gevormde tortilla 5 minuten, zodat het stevig wordt en als bakje fungeert voor de kapsalon. Je kan het bakje vormen in bijvoorbeeld een klein bakblik of als je dat niet hebt met satéprikkers.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd friet van zoete aardappel en bak met een beetje olie en paprikapoeder circa 30 minuten op 200 graden.

Stap 3
Snijd de sla, rode ui, komkommer en cherrytomaatjes voor de salade en meng dit in een kom.

Stap 4
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met shoarmakruiden in een koekenpan met een beetje olie.

Stap 5
Zet het tortillabakje neer en vul deze met de zoete aardappelfriet en kipstukjes. Leg er een plak jonge kaas op en zet het nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is. Doe de salade vervolgens bovenop de kaas en serveer de Gezonde Kip Kapsalon met (Turkse) knoflooksaus en sambal. Het krokante burritobakje kan je ook opeten en is echt heerlijk in combinatie met de rest! Eet smakelijk!