Skip to main content

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken schouderham
  • 4 handjes jong goudse kaas
  • 4 takjes tijm
  • 200 gram bloem
  • 200 gram broodkruim of paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • bakboter
  • peper
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • zout

Bereidingswijze

Cordon Bleu zelf maken is echt superleuk! Deze Goudse Kaas Cordon Bleu is klassiek gevuld met ham en kaas, maar is gepaneerd met broodkruim, tijm en knoflook. Alsof je in een restaurant zit te eten, maar dan thuis!

Vind je dit recept nou leuk en wil je meer van ons zien? We hebben op moment van schrijven twee kookboeken en een kookboekstandaard in onze webshop. Komende tijd worden er nog meer artikelen toegevoegd, waaronder natuurlijk nieuwe kookboeken!

Stap 1
Plaats plastic folie over de kipfilet en sla plat met een pan.

Stap 2
Leg een plak schouderham op de platgeslagen kipfilet en beleg vervolgens met een handje jonge goudse kaas. Rol op met behulp van de folie en geef de cordon bleu vorm door de folie er goed strak omheen te draaien. Tip: bekijk nog eens de video om te zien hoe wij dit doen!

Stap 3
Zet alles klaar om te gaan paneren. Van links naar rechts: bloem, losgeklopt ei, en broodkruim. Breng alles op smaak met zout en peper. De broodkruim brengen we op smaak met blaadjes tijm en een fijn geperste knoflookteen.

Stap 4
Behandel de cordon bleu voorzichtig en rol in de bloem. Geef de cordon bleu vervolgens een badje met losgeklopt ei. Verplaats naar de broodkruim en zorg dat de cordon bleu overal goed voorzien is van tijm, knoflook en broodkruim.

Stap 5
Verhit in een pan de bakboter en bak de Goudse Kaas Cordon Bleu gaar. Doe dit op laag vuur zodat de buitekant niet verbrandt voordat de binnenkant gaar is.