Skip to main content

Hoe kan je een halve avocado bewaren?

Hoe kan je een halve avocado bewaren?

Zo kan je een halve avocado bewaren, zonder dat deze bruin wordt! Je kan de avocado natuurlijk besprenkelen met citroensap. Dit werkt prima. Maar je zal net zien dat je dit niet in huis hebt. Dus hier de oplossing! Bewaren onder water… Je pakt gewoon een groot glas, vult deze met water en legt de halve avocado erin. Het beste kan je de pit laten zitten. Zet het glas water met de halve avocado in de koelkast. Op deze manier kan je de avocado nog zeker een volle dag bewaren. Bekijk de video hierboven om te zien hoe wij een halve avocado bewaren.

Hoe weet je dat een avocado rijp is?

Je weet dat een avocado rijp is door het steeltje eraf te halen. Zie je een groene kleur, dan heb je een rijpe avocado. Is het juist bruin of vlekkerig, dan heb je een overrijpe avocado. En die wil je natuurlijk niet. Dit trucje kan je in de supermarkt al doen, zodat je zeker weet dat je de goede koopt.

Hoe bewaar je een hele avocado?

Een eetrijpe avocado is meestal nog 4 tot 6 dagen houdbaar. Het beste kan je de avocado bewaren in een temperatuur van 12 tot 16 graden. Is je avocado al erg rijp, dan kan je ervoor kiezen het te bewaren in de koelkast. Zo vertraag je het rijpingsproces. Is de avocado kogelhard en helemaal niet rijp, bewaar deze dan naast een appel, peer of banaan. Het ethyleen gas dat het fruit verspreidt zorgt er namelijk voor dat de avocado sneller rijpt. Dit werkt nog het beste als je ze samen in een plastic zak doet. Voordat je het weet is die knalharde avocado heerlijk rijp.

Weet je niet wat je moet doen met je halve of hele avocado? Wij hebben nog wel wat lekkere recepten voor jou! Bekijk hier 4 toprecepten van ons met avocado erin:

Mexicaanse Taco Bowls
Mexicaanse Dip Ring
Sushi Bitterballen
Sushi Taart

Je vindt deze recepten ook in onze kookboeken:

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!

Wat doe je met de pit van een avocado?

Weggooien of laten ontkiemen en uit laten groeien tot een huiskamerplant. Wij hebben al eens een avocadoplant met succes opgekweekt. Hier lees je meer over in dit artikel.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!

[jr_instagram id=”2″]