Skip to main content

Hoe maak je gemberthee? (4 tips)

Hoe maak je gemberthee? Zodra het kwik zakt en de R weer in de maand komt, hebben wij direct behoefte aan een kop dampende gemberthee. Omdat het lekker is en goed verwarmt, maar zeker ook omdat het onze weerstand een handje helpt. Wij leggen je uit hoe je gemberthee maakt én geven 4 tips voor extra lekkere en krachtige thee.

Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog veel meer recepten en kook- en baktips.

hoe maak je gemberthee

Hoe maak je gemberthee?

Ben je al een tijdje ziekig of nadert het einde van de winter, dan komt de verse gemberthee misschien je neus uit. Met deze variaties blaas je weer een heel nieuw leven in je favoriete winterse drank.

Ingrediënten gemberthee (1 kopje)

Voor 1 kopje (een grote mok) gemberthee heb je nodig:

  • 300 ml gekookt heet water
  • 3-5 schijfjes verse gember
  • Optioneel: schijfje citroen of sinaasappel
  • Optioneel: takje tijm of rozemarijn
  • Optioneel: honing

Zo maak je gemberthee

Snijd de gember in dunne plakken en doe ze in de mok. Giet het gekookte water erbij. Steek er eventueel nog een schijfje citroen en/of een takje verse kruiden bij. Hou je van zoet of wil je de scherpe smaak wat afzwakken? Dan kun je wat honing door de thee roeren.

Recepttip: Pumpkin Spice Latte

4 tips voor lekkere en sterke gemberthee

Met deze tips maak je de thee nét een beetje beter.

1. Snijd de gember dun

De sappen van de gember komen vrij op de snijvlakken. Het heeft dus geen zin om hele stronken of dikke stukken gember in de thee te doen. Snijd of schaaf de wortelknol juist in dunne plakken.

2. Rasp de gember

Volgens sommige theorieën is het eten van verse gember goed voor je immuunsysteem. Baat het niet dan schaadt het niet, toch? Rasp het fijn en roer dit door het hete water voor extra krachtige en scherpe thee.

3. Voeg ingrediënten toe

Alleen water met gember wordt op den duur misschien een beetje saai. Voeg daarom eens een schijfje fruit (zoals citroen, sinaasappel of limoen) toe, roer honing door de thee en steek er een takje verse kruiden bij (zoals tijm, munt of rozemarijn). Een snuf kurkuma of kaneel kan ook lekker zijn.

Recepttip: Glühwein basisrecept (niet zo gezond als gemberthee, wel lekker)

4. Hang er een theezakje bij

Veel theesoorten gaan prima samen met verse gember. Combineer schijfjes gember met je favoriete theesmaak voor nét een andere dimensie. Vooral groene theesoorten passen goed, maar ook zwarte fruitthee of bijvoorbeeld Winter Glow of Autumn Storm zijn een match.

Lekker bij de thee

Koekje bij de thee? Wat dacht je van…

Of scroll zelf door de recepten op onze website. Geniet ervan!

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken en kruidenmixen in huis: