Skip to main content

Hoe maak je gevulde eieren? (lekkerste recept)

Hoe maak je gevulde eieren? Wij vinden dat iedere Nederlander dit recept in zijn of haar repertoire moet hebben. Geen kringverjaardag, borrelavondje of brunch waar deze kleine hapjes níét in de smaak vallen. Het zijn net hartige gebakjes: feestelijk en smakelijk. Wij delen het beste (originele) recept met je.

hoe maak je gevulde eieren

Hoe maak je gevulde eieren?

Oké, we moeten toch eerst even aanstippen dat gevulde eieren niet zo oer-Hollands zijn als mensen vaak denken. Ook in Amerika kennen ze zoiets als gekookte eitjes met saus en kruiden. Daar noemen ze het ‘deviled eggs’. En als we heel ver teruggaan, werden gevulde eieren ook al in het oude Rome gemaakt. Ach ja, dat maakt ze er niet minder lekker op. Wij delen ons favoriete recept!

Ingrediënten

Voor 8 gevulde eieren heb je nodig:

  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 0,5 el curry
  • 0,5 tot 1 el mosterd
  • Snuf kerriepoeder
  • Snuf paprikapoeder
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: fijngesneden verse bieslook of peterselie

Hoe maak je gevulde eieren? (in 4 stappen)

In 20 minuten en 4 stappen maak je de lekkerste gevulde eitjes!

Stap 1: Koken

Kook de eieren in een ruime pan. Hoe lekker een zachtgekookt eitje ook is, voor gevulde eieren heb je écht hardgekookte eieren nodig. Kook ze daarom zo’n 8 tot 10 minuten.

Stap 2: Laten schrikken en snijden

Laat de eieren daarna schrikken onder koud water en pel ze voorzichtig. Halveer de eieren in de lengte.

Stap 3: Eigeel prakken

Wip het halve bolletje eigeel er voorzichtig uit met een theelepel. Verzamel het eigeel in een schaaltje en prak dit fijn met alle overige ingrediënten: de sauzen en (verse) kruiden.

Stap 4: Vullen

Vul de lege halve eieren nu met het mengsel. Doe dat gewoon, lekker makkelijk, met twee lepels. Wil je een chique en mooi resultaat? Doe het mengsel dan in een spuitzak en spuit toefjes op de eieren.

Leestip: Zo lang moet je eieren koken voor het perfecte zachte, medium of hardgekookte ei.

Gevulde eieren vooraf klaarmaken en bewaren

Ook daarom is het zo’n ideaal borrelhapje: je kunt gevulde eieren heel goed vooraf klaarmaken. Kook de eieren bijvoorbeeld een dag eerder, of maak ze zelfs een dag van tevoren al helemaal af. In dit blog leggen we uit hoelang je gekookte eieren precies kunt bewaren (dat verschilt namelijk per situatie).

Vond je dit een handig artikel? Volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog veel meer inspiratie en tips. Ook op onze website delen we regelmatig de lekkerste recepten en handige kook- en baktips.

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken & kruidenmixen in huis: