Skip to main content

Glazuur maken met poedersuiker doe je zo

Glazuur maken, hoe doe je dat? Je cakes, koekjes of taarten zijn klaar: tijd voor de finishing touches. Met poedersuiker maak je heel eenvoudig een lekker zoet laagje icing. Wij leggen je uit hoe je glazuur goed maakt (wit of in welke kleur je maar wil!) en netjes aanbrengt.

Glazuur maken

Hoe maak je glazuur?

Het moge duidelijk zijn: glazuur maken is ontzettend simpel. Met minimale ingrediënten maak je een maximaal lekkere topping. Helemaal top, toch? Het roze suikerlaagje van deze Roze Koek XXL maakten we bijvoorbeeld met een klein beetje bietensap.

Ingrediënten glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 0,5 eetlepel water
  • 0,5 eetlepel van een vloeibare smaakmaker en/of kleurstof: fris citroensap, sinaasappelsap (oranje), bietensap (roze), een drupje kleurstof of likeur naar wens.

Tip: bij deze Bacardi Lemon Cake maakten we het glazuur met poedersuiker en Bacardi Lemon.

Glazuur maken: zo doe je dat

Zeef de poedersuiker zodat het zacht en klontvrij is. Voeg het water en de sap, likeur of kleurstof naar wens toe en roer dit tot een dikke pap. Roer dit ongeveer 1 tot 2 minuten goed door met een kleine garde of vork. Zodra de substantie mooi glanst, is het klaar voor gebruik.

Is het te dik om netjes uit te smeren? Voeg meer vloeistof toe. Is het te dun en waterig? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.

Hoe breng je glazuur aan?

Is het glazuur klaar? Dan kun je het aanbrengen op de taart of cake. Zorg dat je baksel niet meer warm is. Het liefst op kamertemperatuur. Giet het suikermengsel op de taart en smeer het met een mes egaal uit. Dat gaat het makkelijkst met een warm mes: zet deze even in een mok met heet water voordat je aan het smeren gaat. Droog het mes voor gebruik af.

Je kunt glazuur ook aanbrengen met een spuitzak, bijvoorbeeld voor dunne streepjes of figuurtjes. Schep het in een spuitzak met het kleinste spuitmondje. Of, nog makkelijker, schep het in een boterhamzakje en knip een héél klein hoekje af.

Cake- en taarttips

Duik in ons archief vol creatieve cakes, over the top taarten en andere zoete baksels. Hartige hapjes en verfrissende drankjes hebben we ook hoor. Volg ons op Instagram, Facebook & TikTok, dan zie je van alles wat voorbijkomen!

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: