Skip to main content

Hoelang moeten kippenpoten in de oven?

Hoelang moeten kippenpoten in de oven? Sappig en mals vlees, een krokant randje hier en daar, een zoute marinade vol smaken… Dit wil je! Wij leggen je uit hoe je kippenpoten klaarmaakt in de oven.

Hoelang moeten kippenpoten in de oven?

Hoelang moeten kippenpoten in de oven?

Kippenpoten moeten 20 tot 30 minuten in de oven. Hoelang kippenpoten precies in de oven moeten, hangt af van de oventemperatuur en de grootte van de pootjes. Op 200 graden bakken wij de kippenpoten ongeveer 25 minuten. Het vergt wat geduld, maar dan heb je ook wat: sappig vlees aan de binnenkant, met een krokant buitenlaagje.

Ook lekker: deze Licor 43 Kiplollies

Hoe bak je kippenpoten in de oven?

Het grote voordeel van kippenpoten als snack: je hebt er maar weinig voor nodig. Olie, je favoriete kruiden en natuurlijk kippenpootjes. Dit is hoe je de kippenpootjes pakt:

1. Marineer de kip

Natuurlijk kun je de kippenpoten marineren met zout en peper, maar dat mag best wat creatiever. Hoe meer smaak, hoe beter! Onze Kippetje Kruidenmix is een mix van allerlei knallende specerijen en kruiden die perfect passen bij kip. Meng de kruiden met wat olie, smeer de kippenpoten ermee in en zet dit een uur (of zelfs een hele nacht) in de koelkast om in te trekken.

Heb je onze stijlvolle nieuwe kruidenpotjes trouwens al gezien? Hiermee tover je je rommelige kruidenlade om tot een overzichtelijk en fris geheel.

2. Verdeel de kip over de bakplaat

Schud de pootjes uit zodat er zo min mogelijk natte marinade aan de kippenpootjes blijft hangen. Dat klinkt gek (want ‘hoe meer smaak, hoe beter’ toch?) maar op die manier krijgt de kip zo’n mooi krokant randje. Dep de kippenpootjes eventueel droog met keukenpapier. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.

3. Zet de kip in de oven (zie ‘Hoelang moeten kippenpoten in de oven?’)

Bak de kippenpoten nu in de oven op 200 graden. Keer de pootjes halverwege om. Overgiet het vlees ongeveer 10 tot 5 minuten voordat ze klaar zijn met extra marinade. Zo krijgt dat de kans om nog even mee te garen en zijn de kippenpootjes straks lekker sappig en smaakvol.

Meer hapjes met kip

Wij zijn gék op kip. Niet voor niets bevatten veel van onze favoriete hapjes en gerechten malse kip. Heb jij daar ook wel trek in? Check dan deze handige blogs met onze aanraders:

Duik in ons archief voor nog veel meer recepten! En volg ons natuurlijk ook op Instagram, Facebook en TikTok voor handige kookvideo’s en slimme hacks om koken en bakken nog leuker/makkelijker/sneller te maken.

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: