Skip to main content

Hotdogs maken (het allerbeste broodje)

Een broodje hotdog maken. Dat is niet lastig, maar er is nogal een verschil tussen niveau ‘klef broodje knakworst’ en level ‘over de top hotdog met allerlei lekkere toppings’. We gaan natuurlijk voor dat laatste. Dan geniet je pas écht van zo’n zelfgemaakt broodje hotdog. Wij delen het lekkerste recept om hotdogs te maken!

Volg je ons eigenlijk al op Instagram, Facebook en TikTok?

hotdogs maken

Hotdogs maken: zo doe je dat

Een ultieme hotdog maken, dat wil je. Als stevige lunch in het weekend of gewoon op je thuiswerkdag, als uitgebreide pauze. En dat doe je zo…

Recepttip: Stokbroodje Unox met Kaas

Hotdogs maken: ingrediënten

Voor 2 broodjes hotdog heb je nodig:

  • 2 hotdogs
  • 2 hotdogbroodjes (of zachte langwerpige witte puntjes of kleine witte pistoletjes, net wat je lekker vindt)
  • 1 augurk (in kleine stukjes gesneden)
  • 4 eetlepels zuurkool
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • Mosterd
  • Mayonaise (of een andere saus)

Hotdogs maken in 5 stappen

Een broodje hotdog maken is supersimpel. Het zit ‘m vooral in de voorbereiding. Zorg dat alle ingrediënten klaar staan, dat de zuurkool uitgelekt is en dat de augurk fijngesneden is. Dat maakt het bereiden van dit goddelijke broodje nog makkelijker.

Leestip: Wat eet je bij soep? 12x snacks en bijgerechten

Stap 1. Hotdogs maken

Verwarm de hotdogs zoals aangegeven op de verpakking. Waarschijnlijk is dat: in een pannetje in het vocht van de verpakking, zonder het te laten koken.

Stap 2. Broodjes insnijden

Snijd de broodjes in. Snijd ze niet over de breedte open zoals je zou doen om een broodje te beleggen, maar juist verticaal aan de bovenkant. Tot ongeveer 2/3e, zodat de hotdog daar straks mooi in klem kan liggen.

Stap 3. Saus

Niets is zo teleurstellend als de laatste paar droge happen van een lekker broodje. Daarom wil je ook al ónder de hotdog saus. Smeer de mosterd hier en, als je wil, zelfs al een beetje mayo.

Stap 4. Hotdog toevoegen

Leg de hotdog in de inkeping.

Stap 5. Toppings (en nog meer saus)

Voeg nu alle toppings toe. Begin met de mayonaise (of andere saus naar wens), daarna de zuurkool, dan de kleine stukjes augurk en tot slot de gebakken uitjes voor extra crunch. Wát een hotdog!

Leestip: Hoelang moet zuurkool koken?

Meer lunchinspiratie

Is zo’n broodje toch nét even te veel werk? Of gewoon zin in wat anders? Op onze website vind je nog véél meer lunchinspiratie. Of blader eens door onze kookboeken. Daar kom je de dag ook wel mee door 😉

Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!