Skip to main content

Kaiserschmarrn Apfelstrudel Toetje

Dit toetje met Kaiserschmarrn en Apfelstrudel is superlekker! Ga jij dit Kaiserschmarrn Apfelstrudel Toetje maken?

Kaiserschmarrn Apfelstrudel Toetje

Bereidingswijze

Stap 1
Splits de eieren en klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe zodra het eiwit begint te schuimen en blijf kloppen tot pieken.

Stap 2
In een andere kom meng je de helft van de melk, de eidooiers, bloem, vanille-extract en zout. Roer dit met een garde tot een glad beslag. Voeg daarna de rest van de melk toe en meng goed. Spatel vervolgens de helft van het opgeklopte eiwit door het beslag en probeer de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Meng tot slot de overige eiwitten erdoor.

Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter. Giet het beslag in één keer in de pan en bak het 8-10 minuten. Draai de pannenkoek in stukken om met een handige bakspatel en bak nog 2 minuten door. Scheur de pannenkoek met twee spatels in stukken.

Stap 4
Voeg een klontje roomboter toe en bestrooi met poedersuiker. Laat de Kaiserschmarrn licht karamelliseren in de pan.

Stap 5
Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen en doe erbij. Halveer nu de citroen en knijp uit boven de gesneden appels. Voeg rozijnen, paneermeel, basterdsuiker, amandelschaafsel en nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar. Verwarm in een pan wat roomboter. Bak hierin ongeveer 5 minuten het appelmengsel. Het hoeft niet heel zacht te zijn, een beetje bite is lekker. Je kan ook zelf oordelen door alvast een stukje appel te proeven. Houd de appels warm.

Stap 6
Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker tot een romig mengsel (gebruik hiervoor een garde). Doe in een spuitzak met kartel spuitmond.

Stap 7
Verdeel de Kaiserschmarrn over glazen, mascarpone-room en de apfelstrudel. Maak het Kaiserschmarrn Apfelstrudel Toetje af met een dun schijfje appel en een takje munt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kaiserschmarrn
  • 175 milliliter melk
  • 120 gram bloem
  • 35 gram boter
  • 35 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • poedersuiker
Apfelstrudel
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 30 gram lichte basterdsuiker
  • 30 gram rozijnen
  • 10 gram paneermeel
  • 2 groene appels
  • ½ citroen
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • roomboter (om in te bakken)
Room
  • 125 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 4 takjes munt
  • ½ eetlepel suiker
Benodigdheden
  • 4 cocktailglazen
  • keukenmachine met garde
  • Siliconen spatels
  • spuitzak met groot kartelmond
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.