Kaiserschmarrn is een heerlijk, luchtig Oostenrijks gerecht dat je misschien wel kent van je wintersportvakantie!
Deze zachte, gescheurde pannenkoek met een lichtzoete smaak is perfect als lunch of als dessert. Het is een traditioneel recept dat makkelijk te maken is en gegarandeerd in de smaak valt. We delen de beste manier om Kaiserschmarrn te bereiden, zodat je ook thuis van dit heerlijke gerecht kunt genieten!

Bereidingswijze
Stap 1
Splits de eieren en klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe zodra het eiwit begint te schuimen en blijf kloppen tot het stevig is.
Stap 2
In een andere kom meng je de helft van de melk, de eidooiers, bloem, vanille-extract en zout. Roer dit met een garde tot een glad beslag. Voeg daarna de rest van de melk toe en meng goed. Spatel vervolgens de helft van het opgeklopte eiwit door het beslag en probeer de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Meng tot slot de overige eiwitten erdoor.
Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter. Giet het beslag in één keer in de pan en bak het 8-10 minuten. Draai de pannenkoek in stukken om met een handige bakspatel en bak nog 2 minuten door. Scheur de pannenkoek met twee spatels in stukken.
Stap 4
Voeg een klontje roomboter toe en bestrooi met poedersuiker. Laat de Kaiserschmarrn licht karamelliseren in de pan.
Stap 5
Serveer de Kaiserschmarrn met kersen vlaaifruit (eventueel verwarmd), appelmoes en poedersuiker.
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
Kaiserschmarrn
- 175 milliliter melk
- 120 gram bloem
- 35 gram roomboter (+ extra)
- 35 gram suiker
- 4 eidooiers
- 4 eiwitten
- ½ theelepel vanillearoma
- ¼ theelepel zout
Serveren met
- appelmoes
- kersen vlaaifruit
- munt (optioneel)
- poedersuiker
Benodigdheden
- koekenpan 28 cm
- Siliconen Spatels