Officieel hoort deze Kerst Scroppino opgediend te worden als een tussengerecht of als dessert. Maar stiekem vinden wij het ook geschikt als aperitief. Waarom een Scroppino (ook wel ‘spoom’) voornamelijk als tussengerecht wordt geserveerd, is omdat het de smaak neutraliseert tussen de gerechten door. Zo kan je genieten van iedere gang.
Wil je liever een alcoholvrije versie? Vervang dan de prosecco door alcoholvrije prosseco of 7UP. De vodka kan je vervangen door sap van een limoen.
Op zoek naar kerstcadeaus? Bekijk de kerstcadeaus van SterkInDeKeuken hier!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Echt kei lekker!’
Bereidingswijze
Stap 1
Haal het yoghurtijs uit de vriezer, zodat het ijs wat zachter wordt.
Stap 2
Schenk aardbeiensiroop in een champagne glas.
Stap 3
Maak de fles prosecco voorzichtig open zonder dat de kurk iets beschadigd in je huis. Neem een maatbeker en schenk daarin de juiste hoeveelheid prosecco. Doe dit ook met de vodka en voeg het ijs toe aan de maatbeker.
Stap 4
Zet de staafmixer in de maatbeker en mix glad en schuimig. Neem een barlepel of een theelepel en houd de lepel net boven de siroop tegen de binnenkant van het glas. Schenk de Kerst Scroppino rustig via de lepel in het glas. Omdat de ‘val’ van de Scroppino net boven de siroop gebroken wordt, blijven de twee vloeistoffen op elkaar liggen. Dit komt ook door het verschil in gewicht.
Stap 5
Maak de Kerst Scroppino af door een trosje rode bessen en een candy cane aan de rand te hangen. Iedereen mag pas roeren met de Candy Cane zodra er geproost is. Santá! Ehhh.. Santé!
Ingrediënten
Voor 1 Kerst Scroppino
Kerst Scroppino
- 30 milliliter prosecco
- 15 milliliter vodka
- 3 eetlepels yoghurtijs
- 1 candy cane
- 1 scheutje aardbeiensiroop
- 1 trosje rode bessen
Benodigdheden
- barlepel
- champagneglas
- maatbeker
- staafmixer