Ingrediënten
- 6 kippendrumsticks met vel
- 250 ml volle melk
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 3 theelepels uienpoeder
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 3 theelepels zout
- 2 theelepels paprika poeder
- 2 theelepels witte peper (poeder)
- 2 theelepel zwarte peper (poeder)
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- frituurvet
Bereidingswijze
Vingerlikkend goed! Dit lijkt hèt GEHEIME recept te zijn van KFC. Bak ze nu en oordeel zelf!
Onderstaand vind je het recept voor in de frituur. Wil je ze op de BBQ maken? Ga dan naar Grillfun.nl voor de BBQ variant. Toch op zoek naar andere lekkere tussendoortjes of diner-recepten? Bekijk dan eens onze receptenpagina.
Stap 1
Zet de friteuse aan op 170 graden.
Stap 2
Meng de kruiden met de bloem. Meng dit goed.
Stap 3
Roer het ei los in de melk.
Stap 4
Zet alles in deze volgorde naast elkaar: kippendrumsticks, melk met ei, bloem met kruiden.
Stap 5
Haal de kippendrumsticks door de melk met ei. Laat een beetje uitdruipen en verplaats de drumsticks naar de bloem met de kruiden. Zorg dat de drumsticks rondom goed bedekt worden. Tik de overtollige bloem eraf door met de onderkant van de drumsticks tegen het bord te tikken.
Stap 6
Nu het belangrijkste voor de knapperigheid. Bovenstaande stap doe je gewoon nog een keer! De drumsticks worden dus dubbel gepaneerd.
Stap 7
Frituur de KFC Hot Chicken 8 minuten op 170 graden. De KFC Hot Chicken is klaar als de kip gaar is en het een goudbruin korstje heeft.