Koude hapjes om een dag van tevoren klaar te maken? Dat kan maar één ding betekenen: je geeft een feestje en wil alles lekker relaxed voorbereiden. Hartstikke slim, jij snapt het. Deze 9 hapjes zijn snel te maken en een dag later nog net zo lekker. Soms zelfs lekkerder. Komen ze!
9x koude hapjes die je een dag van tevoren kan maken
1. Voetbal Sushi
Dit koude hapje hebben we speciaal bedacht voor het EK. Dat zie je vast wel aan de looks: het zijn net kleine voetballetjes. Maar als je die zwarte vlakjes van nori weglaat, dan zijn het nog steeds heerlijke sushisnacks: rijstballetjes gevuld met pittige tonijn en avocado.
2. Hartige Kerstboom
Oké, dit koude borrelhapje leent zich natuurlijk uitstekend voor een kerstborrel of -diner. Maar eigenlijk kan ‘ie ook goed op een ander moment. Als je de kegelvorm te erg op een kerstboom vindt lijken, kun je ook voor een vierkant of rond stuk piepschuim gaan. Prik daar alle ingrediënten (denk aan olijven, blokjes kaas en plakjes worst) op en klaar!
3. Kip Carpaccio Wraps
Nog zo’n goed koud hapje om een dag van tevoren al klaar te maken: wraphapjes. Deze variant met plakjes gebraden kip en kerriemayonaise maak je binnen no time. Op de dag zelf hoef je ze alleen nog even in stukjes te snijden en leuk te serveren. Makkelijker kan bijna niet!
4. Springrolls met Biefstuk
Rijstvellen gevuld met allerlei lekkere ingrediënten, dat doet het vooral goed bij zomerse borrels! Wij maakten ze met noedels en kogelbiefstuk in een lekker sausje. Het voordeel van springrolls is dat ze niet alleen superlekker zijn, maar er ook mooi kleurig uitzien. Moet je ze natuurlijk wel netjes rollen 😉 Daar helpt onze video je gelukkig bij.
Tip: gebruik een goed scherp mes om de biefstuk te snijden! Dan krijg je mooie malse reepjes.
5. Quiche Hete Kip
Een quiche is een ondergewaardeerd koud hapje om vooraf klaar te maken. En het is juist zo’n goed idee! Deze quiche maak je met bladerdeeg, kip, kaas, paprika en onze Hot & Spicy Kruidenmix. Bak ‘m af, laat de quiche afkoelen en bewaar ‘m vervolgens in de koelkast. Op de dag zelf hoef je de quiche alleen nog maar in kleine partjes te snijden en op te dienen.
6. Baklava Hapjes
Een zoet hapje voor de afwisseling. En wát voor een! Deze kuipjes van filodeeg vul je met noten, boter en lekker veel honing. En het is helemaal niet erg dat je ze een dag van tevoren al maakt. Baklava wordt daar eigenlijk alleen maar lekkerder van, want dan trekken de smaken goed in!
7. Sushi Hapjes
Deze Sushi Hapjes zijn in één woord fantastisch, al zeggen we het zelf. En ze zijn heel anders dan nummer 1 van dit rijtje! Het zijn namelijk een soort cupcakes maar dan met sushi-ingrediënten, zoals zalm, avocado, bosui en een lekker pittig srirachasausje. Maar gebruik gerust je eigen favoriete toppings, zoals mango en edamame.
8. Carpaccio Wraps
De klassieker der klassiekers die daarom niet mag ontbreken tijdens een goede borrel. Met dunne plakjes rundercarpaccio, rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en – natuurlijk – truffelmayonaise maak je van een eenvoudige wrap een heerlijk koud snackie. Een dag van tevoren vullen en rollen, de volgende dag in stukjes snijden. Zo simpel.
9. Salami Hapjes
Eenvoudig en altijd een succes, dat zijn deze mooie hapjes met salami. Ze zien eruit als roosjes en je begrijpt: dat staat hartstikke gezellig op de borreltafel. En je hebt er ook maar een paar ingrediënten voor nodig: bladerdeeg, salami, mozzarella en een snuf Italiaanse Kruidenmix.
Heel veel dips
Een hapje kunnen we het niet noemen, maar met een schaal toastjes of stokbrood erbij is dat het ineens wél! Maak vooraf een paar koude dips waar je de dag zelf totaal geen werk meer aan hebt. Hoe handig is dat?! Onze aanraders: zelfgemaakte Heksenkaas, Tzatziki of Sour Cream Onion Dip. Of bekijk onze andere dips.
Krijg je hier trek van? Bekijk dan onze kookboeken eens! Daar vind je nog véél meer lekkere recepten!