Skip to main content

Lasagne met Asperges is gigantisch lekker zodra het ‘witte goud’ in de winkels ligt. Je maakt het recept extra makkelijk met behulp van de video!

Bereidingswijze

Stap 1
Pel en snipper de ui. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Bak de champignons met ui op hoge temperatuur in een beetje olijfolie.

Stap 2
Schil de asperges twee keer rondom met een dunschiller. Verwijder 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Doe de asperges in een ruime kookpan. Zet op met koud water en zout. Kook 4 minuten.

Stap 3
Smelt de roomboter zonder het te laten verkleuren. Voeg de bloem toe aan de pan en laat de bloem garen. Roer regelmatig door met een handige siliconen spatel. Voeg koude melk toe terwijl je roert met een garde. Zodra de bloem is opgegaan in de melk mag je bouillonpoeder, peper en nootmuskaat toevoegen. Roer door met een garde. Je hebt nu een mooie bechamelsaus.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een derde deel van de bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Doe hier drie lasagnevellen op. Schep alle kastanjechampignons en ui op de lasagnebladen en maak op smaak met gerispte tijm. Leg de gekookte asperges op de champignons. Giet hier ook weer een derde bechamelsaus op. Leg de overige lasagnebladen erop en doe het laatste deel bechamelsaus erop. Rasp de kaas en verspreid over de ovenschaal. Bak de Lasagne met Asperges 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5
Geef de Lasagne met Asperges een mooie presentatie met takjes tijm.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Lasagne met Asperges
  • 700 milliliter melk
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 250 gram jong belegen kaas
  • 60 gram bloem
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 14 asperges
  • 7 lasagnevellen
  • 5 takjes tijm
  • 2 theelepels tuinkruidenbouillon poeder
  • 1 ui
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
Benodigdheden

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!