Skip to main content

Lasagne Soep klinkt goed hè? Is het ook! Ondanks dat het een soep is, is het gewoon een goede maaltijd dankzij de lasagne-bladen die erin gaan. Aanrader! 😍

We gebruiken in deze Lasagne Soep twee heerlijke kruidenmixen: Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix 🌿

  • De Italiaanse Kruidenmix is niet wat je gewend bent uit de supermarkt. Die van ons heeft veel meer smaak met een vleugje gember en knoflook.
  • De Hot & Spicy kruidenmix bestaat niet alleen maar uit chillies, maar ook uit heel veel andere ingrediënten zoals paprikapoeder, kurkuma en oregano. Een echte mix dus! Niet te vergelijken met producten uit de supermarkt, want onze kruidenmixen zijn stuk voor stuk uniek naar ons eigen receptuur gemixt.

Tip: haal de combinatie van Italiaans Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix in huis, want hiermee maak je ook Luie Zondag Pasta’s versie 1, 2 en 3! 🍝

Bereidingswijze

Stap 1
Pel en snipper de ui. Snijd een gepelde knoflookteen fijn. Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe na een minuut het gehakt erbij. Bak dit 2 minuten. Voeg daarna onze heerlijke Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix. Doe tomatenpuree erbij. Roer constant goed door met een handige siliconen spatel. Laat 3 minuten pruttelen.

Stap 2
Voeg gezeefde tomaten en kippenbouillon toe. Roer door. Zodra het geheel weer kookt mag je de lasagnevellen breken en toevoegen. Laat de Lasagne Soep 7 minuten koken. Voeg daarna vloeibare slagroom toe.

Stap 3
Doe net voor het serveren gewassen spinazie in de soep. Roer door tot de spinazie wat geslonken is. Rasp Parmezaanse kaas over de soep. Verkruimel daarna ook de kruidenkaas bovenop. Serveer de Lasagne Soep met basilicum.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Lasagne Soep
  • 1250 milliliter kippenbouillon
  • 680 gram gezeefde tomaten
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram lasagnevellen
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram kruidenkaas (wij gebruiken boursin)
  • 125 milliliter vloeibare slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel Italiaanse Kruidenmix
  • 1 ui
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Benodigdheden